Cooliris (şi pentru Chrome)


Hei, nu am mai scris despre Cooliris de muuult timp! De mai bine de un an de zile. Dacă reiau acum subiectul este pentru că avem şi în Chrome (pe lângă Firefox şi Internet Explorer) o extensie ce uşurează folosirea vizualizatorului atât de avansat şi arătos oferit de Cooliris. Nu mă văd folosind zilnic aşa ceva, dar amatorii de provocat “uau”-uri prietenilor lor, sau cei care sunt îndrăgostiţi de ceea ce vizual arată trăznet, ar putea să adere la “peretele tridimensional”. Vă amintesc că această extensie, sub unul dintre navigatoarele amintite, schimbă vizual modul în care suntem obişnuiţi să căutăm (şi să vedem), fie pe Google (Images), Bing, Flickr, YouTube, Hulu şi lista continuă.

imagine

Nu este vorba doar de o simplă căutare, cu vederea thumbnail-urilor. Nu. Cooliris permite şi vizualizarea (mare) a imaginilor, ba chiar şi redarea clipurilor video (vedeţi mai jos-stânga). În plus sunt definite o serie de canale (documentare, filme scurte, fotografiile zilei, sport, ştiri, trailere filme ş.a.), iar mai jos-dreapta vedeţi cum este redat un articol (cu text şi imagine). Totul, repet, într-un design modern (puneţi pe fullscreen), parcă rupt din filme sf. Ah, să nu uit: extensia se va face simţită pe situri precum Google Images, Flickr sau Picasa, unde o micuţă iconiţă plutitoare vă va permite să vedeţi via Cooliris imaginile asupra cărora v-aţi oprit.

imagine imagine

În fine, la final aş vrea să evidenţiez că nu vorbim de o extensie cu utilitate 100% online. Cooliris poate fi folosit (subliniez, din navigatorul unde aţi instalat extensia) ca viewer (din nou unul arătos) pentru imaginile de pe propriul calculator! Dacă priviţi bine la captura de mai jos, partea ei de sus, vedeţi calea imaginii pe calculatorul meu. Cu ajutorul extensiei puteţi frunzări propriul calculator şi vedea imaginile chiar ca într-un slideshow cu derulare automată.

imagine

Pentru dinamicitate (re)pun un clip despre Cooliris, din păcate neactualizat dar care vă ajută să vă faceţi o idee. Şi pentru că suntem în sezonul felicitărilor, vedeţi aici ce felicitări puteţi realiza cu Cooliris. În familie şi între prieteni ar putea merge foarte bine!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *