WordPress: faceţi să ningă!


Cineva m-a întrebat pe la începutul lunii ce nu pun o căciulă de Moş Crăciun pe logo, ceva, orice să facă tema actuală mai de iarnă. După cum vedeţi şi acum, nu am pus aşa ceva pentru că personal nu îmi place. Pe blogul personal poate, dar aici nu. Oricum, pentru cei interesaţi m-am gândit să semnalez în continuare două pluginuri WordPress care pot fi utile în această perioadă (şi nu numai… veţi vedea de ce…). Şi vom începe cu pluginul Let It Snow. Abandonat ceva vreme (aproape 2 ani), pluginul a fost actualizat acum o lună şi merge inclusiv cu WordPress 2.9. Instalaţi-l şi vedeţi!

imagine

Are şi o pagină cu setări. Puteţi indica numărul de fulgi dar şi viteza lor. Dacă la Sticky snow puneţi Yes, zăpada se va “strânge” la baza ecranului, dar doar câteva secunde, după care fiecare fulg se topeşte. În fine, dacă puneţi la Follow mouse tot Yes atunci direcţia fulgilor va urma mouse-ul Dvs.

Ceva mai general este pluginul Snow and more. Acesta, după cum vedeţi din captura de mai jos, vă permite să alegeţi mai multe simboluri grafice. Alegeţi un fulg şi va fi destul de similar cu pluginul de mai sus. Alegeţi mai mulţi fulgi şi atunci ei vor apărea folosiţi aleator. Dar pluginul vine din start şi cu imagini cu frunze, ceea ce înseamnă că poate fi folosit pentru a vă decora blogul toamna. Sunt şi baloane! Pentru ele va trebui din aceeaşi pagină cu setări (nu am prins în captura de mai jos) să inversaţi direcţia: dacă fulgii coboară, baloanele evident pot urca.

imagine

Mai mult, pluginul vă permite:

  • să puneţi ce imagini doriţi Dvs (în subdirectorul pics din directorul pluginului)
  • să optaţi ca efectul să apară doar pe o anumită pagină sau pe anumite pagini

Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *