Cum ar arăta un SO cu Zoho?


Zoho deţine o suită de webaplicaţii foarte bogată şi satisfăcător de bine pusă la punct. Ştiu că mă tot repet, dar Google Docs e departe de ce poate Zoho. Acum că şi acolo motoarele au fost reduse, unii angajaţi, probabil incitaţi de Chrome OS, s-au gândit să imagineze un sistem de operare bazat pe suita Zoho. De fapt o webaplicaţie cu aspect de SO. My Zoho PC vă va cere datele de conectare de pe Zoho.com şi după identificare veţi fi într-una dintre numeroasele tentative de SO online. Doar că MyZPC este pur şi simplu o demonstraţie în sprijinul Zoho, mai ales că nu include nimic altceva decât aplicaţiile Zoho (nu tu player media sau posibilitatea să schimbi tapetul).

imagine

Dacă aveţi un cont Zoho merită să vedeţi puţin cum se mişcă MyZPC: pentru un proiect (neoficial) de “timp liber” merge foarte bine şi e o bună reclamă pentru suita indienilor. După cum vedeţi în captură are şi un meniu a la Windows (dar poziţionat ca la Ubuntu), iar în spatele lui, nu se văd, sunt nişte iconiţe pe desktop. Anunţul oficial îl găsiţi aici: A Desktop UI for Zoho Services. Sincer, Zoho ar putea adopta proiectul pentru a-l duce mai departe. Modelul business ar putea fi aplicat şi aici cu ceva spaţiu pentru fişiere şi extinderea facilităţilor aşteptate de la un SO online.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Doom spune:

    Pentru cei de la ZOHO nu e prima incercare de acest gen, si era oarecum previzibila. Au fost implicati (intr-o mai mica masura, ce-i drept, fiind doar furnizori de aplicatii, nu si de OS) si in proiectul G.ho.st (Global Hosted Operating System – http://g.ho.st) al celor de la Ghost.cc (Cloud Computing).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *