Social Web Counter


Internetul se dezvoltă foarte rapid, firmele de telecomunicaţii sunt nevoite să investească în tehnologii tot mai performante care dau posibilitatea transmiterii unei cantităţi de date tot mai mari într-un timp cât mai rapid. Tot mai multe servicii se folosesc exclusiv prin intermediul internetului. Poate tocmai aceasta este cauza pentru care în ultimul timp se înmulţesc vocile care propovăduiesc sfârşitul conceptului de Web 2.0. Interesant este însă faptul că aceleaşi persoane se feresc să folosească termenul Web 3.0. Poate şi pentru faptul că acest termen încă nu poate fi definit exact. În orice caz la momentul actual internetul a primit o latură socială care pe de o parte este receptată pozitiv, pe de altă parte pe mulţi îi şi sperie. Pentru a vizualiza dinamica activităţilor sociale de pe web Gary Hayes a conceput Social Web Counter.

imagine

Social Web Counter este o aplicaţie realizată în Flash care oferă statistici despre activităţile sociale de pe web în timp real. Datele sunt preluate din diverse surse oficiale şi neoficiale. Aplicaţia se pretează foarte bine pentru a explica convingător puterea internetului, rapiditatea cu care acesta se răspândeşte şi importanţa sa în tot mai multe domenii din viaţă. Şi nu în ultimul rând acest fel de statistici este interesant pentru cei implicaţi financiar pentru a recunoaşte şi valoarea acestui fenomen. Aplicaţia merită a fi luată în seamă mai ales că autorul spune că aplicaţia va fi dezvoltată în continuare.

Amintesc unele exemple din statisticile Social Web Counter:

 • 1 miliard de clipuri video vizionate zilnic pe YouTube (sursa: SMH, octombrie 2009);
 • 600.000 noi membri pe zi precum şi 700 milioane de imagini pe Facebook (sursa: Inside Facebook, februarie 2009);
 • 18 milioane de noi utilizatori anual şi 4 milioane de articole zilnice pe Twitter (sursa: TechCrunch, aprilie 2009);
 • 900.000 articole noi pe Blogpost (sursa: Technorati, pentru anul 2008);
 • Flickr are 73 milioane de vizitatori de lună, în acest timp fiind încărcate şi depozitate 700 milioane de imagini (sursa: Yahoo, martie 2009).

Sigur aceste date se schimbă mereu, de aceea autorul permite pe de o parte descărcarea datelor în format flash sau ca executabil, pe de altă parte preluarea datelor printr-un cod embed de către cei interesaţi pe site-urile lor. Urmăriţi mai jos Social Web Counter în timp real:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. jürgen.toth spune:

  Ca completare mai amintesc şi World Map of Social Networks, o hartă a lumii în care sunt indicate cele mai utilizate reţele sociale pe ţări şi regiuni în parte: http://www.vincos.it/world-map-of-social-networks/ (şi aici este oferit un cod spre embed în propriile site-uri).

 2. jürgen.toth spune:

  O foarte interesantă vizualizare grafică a creşterii Facebook a fost oferită pe Mashable.com: http://mashable.com/2010/02/10/facebook-growth-infographic/

 3. jürgen.toth spune:

  O grafică foarte interesantă care prezintă istoria reuşitelor dar mai ales a ratărilor Google de a prinde trenul ce se numeşte Social Media este oferită de Mashable.com: http://cdn.mashable.com/wp-content/uploads/2010/07/google-history-social-media6.jpg


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *