O scurtă (şi nu tocmai plăcută) explicaţie


Completare 1. Serverul va fi, se pare, sperăm, online mai mult timp. Câteva pluginuri au fost reactivate. Nu totul merge deci pe sit (dar esenţialul e funcţional). Situaţia se va mai prelungi cel puţin câteva zile. Mulţumim de înţelegere.

Unii aţi sesizat, suntem siguri, că întâmpinăm probleme tehnice. Firma care ne găzduieşte a avut marţi după-masa nişte probleme grave, la final trăgând concluzia că două conturi provoacă problemele: unul include CNet.ro. Şi uite aşa, pentru a salva celelalte situri, contul ne-a fost dezactivat, dar evident datele nu pierdute. În încercarea de a lămuri care este situl sau contul problematic, am ajuns mutaţi pe un alt server, temporar (iar propagarea DNS-ului a luat ceva, de aceea mulţi aţi văzut tot mesajul cu “cont suspendat”, în timp ce alţii îl puteau vizita totuşi), doar că nu ştim cât de temporar. Şi de fapt bunul simţ mă va face să închid din nou situl în curând, până la găsirea “vinovaţilor”.

Drept urmare ce vă pot spune este că:

 • Regret enorm faptul că în aceste zile ba vom fi online, ba nu vom fi.
 • Funcţionarea – când situl va merge – va fi cu toate pluginurile dezactivate (aproape toate), deci unele facilităţi s-au dus.
 • Este situaţia pe care ţi-o asumi pe un server shared, când nu îţi permiţi o soluţie mai bună. Pe de altă parte există anumite particularităţi pe care doar firma actuală de hosting ni le satisface, ceea ce ne opreşte pentru moment să migrăm. Dar cugetăm.
 • Cert e că nu pot da nici un termen al încheierii actualelor probleme. Aşa că… ne vedem când ne vedem… ne citim când ne putem citi…

PS: Eu bănuiesc un alt sit că ar fi de vină, dar nu se poate demonstra… pentru moment cel puţin. Oricum, suportăm consecinţele. Mulţumim de înţelegere.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

13 comentarii

 1. ady spune:

  Pacat. 🙁

 2. Raimi spune:

  🙁 Si mie imi pare rau … dar adevarul va iesi la iveala speram cat mai repede. Mult succes si cu Dumnezeu inainte!

 3. Raimi spune:

  Sunt recunoscator si iti multumesc pt. ca ai salvat celelalte site-uri, nu numai pt. faptul ca sunt responsabil de doua dintre ele.

 4. Tibi spune:

  Pacat, apreciez enorm munca depusa. Sper sa va puneti pe picioare cat mai repede.

 5. paul spune:

  Stai linistit, se intampla si la case mai mari, dar e f bine ca anunti si comunici cu userii. Bafta.

 6. mihai gavra spune:

  Mare durere pt noi. Era foarte util. Speram sa nu dureze mult. Pe mine ma trimitea la un sit de la ‘Nasul’ (b1 tv).

 7. Daniel spune:

  Se intampla si la case mai mari. 🙂

  Chiar daca vor mai fi probleme si pe viitor, important pentru noi e sa gasim in continuare articole bune ca si pana acum.

 8. gyges77 spune:

  Sper ca problemele sa se rezolve cat mai curand. E un sit pe care-l vizitez de mai multe ori pe zi.

 9. moroshan spune:

  Maestre Capan,

  Va spuneam ca nu-mi trece nici o zi musai fara „Tatal Nostru” si fara http://www.cnet.ro si asta nu k sa va flatez. Munca dumneavoastra si a celor din jurul dumneavoastra este ceea ce MA OBLIGA sa fac astfel de afirmatii. Apoi, apropo de situatia delicata semnalata deja aici, e limpede ca stati cuiva in gat. Posibil sa nu fi uitat proverbul care spune ca „Doar in pomul neroditor nu se arunca cu pietre”… Dixit!
  Doamne-ajuta, ma rog sa va lumineze Dumnezeu sa treceti peste acest necaz in fata caruia (svd din comentarii) nu sunteti deloc singuri. Macar sufleteste, dar chiar si asa e limpede ca ECHIPA cnet nu se limiteaza doar la cativa oameni…

 10. Puscas Iosif spune:

  La fel ca moroshan, primul lucru cand deschid calculatorul este sa va fac o vizita scurta. Asta zi de zi si in timpul zilei de mai multe ori. Daca se intampla ceva, Doamne fereste, cu D.vs. ce ne facem?

 11. WhiteWolf spune:

  Stiti cum se spune: uneori tot raul e spre bine.
  Pornind de la aceasta idee ma gandesc ca poate nu ar fi chiar rau sa treceti spre alt nivel si anume la un VPS (virtual private server)
  Stiu si cred ca stim cu totii ca e vorba de o solutie putin mai scumpa (daca ne referim strict la costurile lunare, anuale) insa, in acelasi timp, ofera puterea si libertatea unui mediu similar celui asigurat de serverele dedicate la un pret mult mai mic. Ca sa nu mai vorbim despre accesul dedicat la resursele de stocare si procesare care chiar nu inseamna putin lucru cata vreme nu mai nu imparti resursele cu celelalte masini virtuale din interiorul kernel-ului.
  Nu-mi permit sa continui extinderea acestui text cata vreme stiu ca dincolo de problema strict materiala, n-ar fi simplu deloc si numai daca ne gandim la mutarea unui back-up de dimensiunile CNET-ului. In plus, dorinta mea a fost doar de a sugera o posibila alternativa.
  Mai departe sunt sigur ca reusiti sa decideti si singuri in functie de interesul general.
  Probabil ca ma abtineam de la orice comentariu insa gandindu-ma la cat timp, atentie si constanta (de-a lungul vremii) plus informatii cu adevarat valoroase s-au adunat pe acest site, chiar consider ca ar fi pacat sa se piarda din indiferenta sau nepasarea unui hostator interesat doar de propriile interese mai mult sau mai putin mercantile.
  Succes.

 12. yo9fah spune:

  Salut și La Mulți Ani!

  Problemele se vor rezolva așa cum trebuie, și eu am avut probleme, dar de altă natură, și s-au rezolvat, sunt sigur de asta, eu sunt optimist, și voi continua să vă urmăresc în continuare! Baftă!

  Doamne Ajută!

 13. alentin spune:

  Detin 3 domenii (mai este loc) si un hosting la powweb. Spatiu nelimitat, trafic nelimitat. Aici nu (prea) cade nimic. Putem discuta despre o colaborare?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *