PDFmyURL.com


Eu am întotdeauna instalat CutePDF pe calculator, aşa că practic din orice program pot să trimit la imprimanta virtuală şi să obţin ca rezultat un PDF. Acest format e bun când vrei să ai un material şi să nu arate diferit de la un calculator la altul (ba ai fontul, ba nu îl ai, ba deschizi cu MS Office, ba cu OpenOffice…). Poate mai rar, dar uneori se poate să ne dorim când găsim o anumită pagină web să ne-o salvăm în format PDF. Poate fi pagina unui forum unde am scris ceva dar mirosim că vom fi cenzuraţi 😉 . Sau o pagină la care am ajuns cu parolă şi deci nu putem trimite simplu linkul cuiva ca să vadă pagina (îi dăm în schimb captura PDF). Şi alte şi alte situaţii. PDFmyURL face ceea ce spune numele.

imagine

Daţi o adresă web şi în câteva secunde veţi avea generat un fişier PDF cu acea pagină web. Atenţie: nu doar cât ar încape în ecran, ci simulând defilarea (scrolling). Acum poate să cadă serverul (ei, vorbesc prostii!) că noi avem pagina salvată.

imagine

Important. Dacă daţi click pe Advanced Options puteţi afla lucruri interesante… foarte utile dacă sunteţi webmaster. De exemplu puteţi uşor transforma orice pagină web în PDF ataşând-o ca parametru după modelul următor:

http://pdfmyurl.com?url=www.cnet.ro

Dacă sunteţi programator, puteţi să folosiţi pe propriul server această facilitate. Se pune la dispoziţie un fel de API, ce oferă un control mai exact al “tipăririi” în PDF.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. gyges77 spune:

    Foarte util.

  2. andrei spune:

    Mi-am pus bookmarkletul și e foarte bun. Viteza OK și, surprinzător, suportă diacritice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *