TimeComX: închidere automată


Da, recent am avut un articol similar – Switch Off: închidere automată. Într-un fel programele seamănă… dar nu cred că ar fi trebuit să mă facă să nu îl recomand şi pe acesta. TimeComX este dezvoltat de nişte germani (are interfaţa şi în engleză – chiar şi maghiară… nu în română). În ciuda instalatorului, programul este gândit ca portabil, ceea ce înseamnă că îl puteţi instala direct pe o memorie USB şi să îl aveţi cu Dvs tot timpul. Acum indiferent unde îl păstraţi, să vedem ce face programul. Prima captură vă arată destul de clar: selectaţi un timp şi la expirarea lui sunt oferite câteva acţiuni.

imagine

Avem repornirea calculatorului, închiderea, hibernarea, blocarea, dar şi executarea unui fişier sau redarea (opţional: în buclă) unui fişier audio. În a doua captură de mai sus îl vedeţi în acţiune, pregătindu-se să îmi închidă calculatorul. Lista de acţiuni e satisfăcătoare (adică acoperă nevoile cele mai comune), dar din păcate nu permite decât o singură sarcină la un moment dat. Are patru moduri de funcţiune: Easy Counter (tragi cu mouse-ul slider-ul pentru cât timp doreşti), Full Counter (indici exact, manual, zile, ore, minute, secunde), Time of day (dacă vrei să se întâmple ceva la 12 şi 13 minute) şi Usage CPU & Network. Acest din urmă mod e util dacă doreşti să închizi calculatorul (sau să faci o altă acţiune) când procesorul nu mai e aşa folosit (faci un render la o imagine şi ia ore) sau când reţeaua nu mai e aşa folosită (descarci ceva). Pun captura spre exemplificare.

imagine

Util programul. Tot Marxio Timer mi se pare mai puternic, dar e frumos şi acest TimeComX.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Pentru Windows7 în special, tot pentru închidere automată şi tot făcut de germani este progrămelul Shutdown, accsibil aici: http://blog.buerstinghaus.net/neu-im-downloadbereich-shutdown/

  2. Alex spune:

    Eu folosesc Chrono Shutdown. Sunt multumit de el.

    Cheers.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *