Resurse despre jQuery şi nu numai


Nu ştiu Dvs, dar eu unul sunt destul de dezamăgit de cele 14 zile de jQuery 1.4. Speram ceva mai concret, mai de iniţiere. În ziua a treia am putut afla despre noutăţile din 1.4. În ziua a şaptea am aflat despre noul forum (s-au supărat pe Google Gropus, pentru prea mult spam, şi au migrat pe o soluţie oferită de Zoho). Ceva concurs în jurul acestei lansări şi… cam atât. Din punctul meu de vedere, repet, mare dezamăgire. Citeam pe blogul cuiva acum câteva zile: “cu cât învăţ mai mult jQuery cu atât îmi place mai mult MooTools” 😉 . Citare aproximativă. Dar nu aş vrea să se creadă că am ceva cu această bibliotecă JavaScript. Pentru mine este încă cea favorită.

imagine imagine

Vreau drept urmare să evidenţiez în continuare câteva articole mai “groase”, mai substanţiale, care îi vor ajuta pe fanii jQuery să mai înveţe ceva. Şi pornim mai de la periferie, de la un proiect jQuery: jQuery UI. E vorba de o bibliotecă pentru bibliotecă: ea oferă elemente de ordin vizual, însemnând instrumente pentru a trage div-uri, a le sorta, scala, sau componente de-a gata gen acordeoane, boxe de dialog, slidere, taburi şi altele. A: plus efecte vizuale! Ce e puternic la acest jQuery UI este că poţi construi toate acestea cu mai multe teme puse deja la dispoziţie, sau mixând o temă proprie. Bun. Vreţi să învăţaţi jQuery UI? Acum câteva zile SpeckyBoy a publicat articolul 25 Tutorials and Resources for Learning jQuery UI. Sunt materiale de regulă pentru începători, dar şi cei avansaţi vor găsi diverse trucuri utile, probabil neştiute.

Revenind la jQuery, doresc să vă recomand acum câteva articole de pe TripwireMagazine:

Da, m-aţi prins, penultimul (şi nici ultimul) nu are legătură strict (sau doar) cu jQuery. De fapt sunt şi cheat sheet-uri pentru jQuery, dar nu numai. Aşa că dacă tot am depăşit limita jQuery, îmi permit să vă mai recomand câteva articole ce mi s-au părut de asemenea substanţiale şi cu “risc” mare să fie utile webmasterilor:

Spor la lucru!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Dan spune:

    Ar fi interesant sa faci o comparatie, pe diferite aspecte intre cele mai populare framework-uri de javascript. Eu personal am folosit doar jQuery, Prototype, Dojo, si f putin Mootools, iar dintre toate pot spune ca per ansamblu prefer jQuery, desi si Dojo are cateva puncte forte.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *