Post revisions şi autosave – practici corecte


post_revisions

Introdusă odată cu WordPress versiunea 2.6 facilitatea de posts revisions – nu am idee cum s-ar traduce în limba română, poate aici îmi puteți da o idee, două – a fost gândită în special pentru blogurile colective. Oricum este utilă și pentru un blog cu un singur autor oferind ceva siguranță în plus atunci când modifici un articol.

Ce au omis însă să implementeze dezvoltatorii core WordPress a fost o modalitate simplă de a gestiona aceste posts revisions ce, după cum am observat într-un articol recent, pot conduce la o bază de date cu extrem de mult balast inutil.

Dar, înainte de a discuta mai în amănunt, trebuie să clarificăm un aspect. Post revision și autosave sunt două lucruri distincte. Posts revisions reprezintă diferite versiuni ale acelui articol și fiecare post revision înseamnă o nouă intrare în baza de date, pe când autosave se referă doar la versiunea actuală a articolului respectiv, fiecare autosave fiind suprascrisă la un interval de 60 de secunde. Pentru a înțelege mai bine aruncați o privire pe imaginea din stânga.

Intervalul dintre două autosave poate fi modificat prin intermediul wp-config.php. Pur și simplu introdu codul următor, modificând durata în secunde – în exemplu a fost setat la 600 de secunde sau 10 minute.

define(‘AUTOSAVE_INTERVAL’,600);

Revenind la posts revisions, am observat că regula generală este de a le dezactiva pur și simplu.

define(‘WP_POST_REVISIONS’,false);

Din practică am învățat că nu este cea mai bună practică ci, în schimb, este mai bine să limităm numărul acestora la un număr decent, de exemplu 2.

define(‘WP_POST_REVISIONS’,2);

Dacă folosiți GD Press Tools nu mai este nevoie să modificați wp-config.php ci puteți seta numărul acestora direct din interfața de administrare.

limit_revisions

Din păcate, aceste setări nu se aplică decât articolelor viitoare și va trebui să ștergem cumva posts revisions deja aflate în baza de date. Dacă știți să folosiți phpMyAdmin, Radu a recomandat acum ceva vreme o metodă sigură și rapidă. Pluginurile GD Press Tools și WP-Optimize rezolvă aceeași problemă cu succes.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. mihai.floran spune:

    Eu i-aş spune „reviziile articolului”, după părerea mea se potriveşte bine. Ideea aceasta e mai complexă un pic la mediawiki, software-ul care este folosit de Wikipedia.

  2. gxg spune:

    Hm… „Versiuni anterioare”?
    Pentru mine „Revizuire” imi lasa impresia unui text deja publicat pe care il corectezi, ceea ce nu cred ca e cazul aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *