Screenpreso: alt program de capturi de ecran


Lunga serie de programe ce facilitează realizarea de capturi de ecran include şi Screenpreso, un program atât de lăudat pe diverse bloguri încât în cele din urmă m-am hotărât să îl testez şi eu. Ce mi-a plăcut este că de la lansare m-a întrebat: vreţi instalare sau lansare ca program portabil? Evident am optat pentru versiunea portabilă (atâta timp cât ştii unde l-ai pus pe calculator, instalarea nu prea se justifică). Mai departe Screenpreso poate merge pe modul de captură implicit în Windows: tasta PrintScreen. Cu un click pe iconiţa aplicaţiei puteţi vedea meniul ilustrat mai jos-stânga. Paleta de opţiuni include deci: regiune (foarte util şi “ultima regiune”), tot ecranul, sau cu defilare (dar atenţie: de fapt face o lipire la mai multe capturi luate).

imagine imagine

După ce aţi făcut o captură vi se deschide implicit istoricul capturilor (mai sus-dreapta). Memorează ultimele 100 de capturi. Puteţi seta să nu apară, şi doar imaginea să fie pusă în clipboard. Sau imaginea să fie trimisă direct în simpaticul editor inclus în Screenpresp. După cum vedeţi mai jos, avem instrumente 1) pentru a pune cifre (util când vrei să indici nişte paşi); 2) pentru săgeţi; 3) pentru “bule” de text; 4) pentru zone înceţoşate (vezi la reclame)… Sunt şi altele, precum rotunjirea marginilor şi efect de reflexie la imaginea finală…

imagine

Evident se pot face scalări, salva în diverse formate, iar versiuni următoare vor aduce, cică, şi capturi audio şi video! Nu ştiu însă dacă ele nu vor fi incluse doar în versiunea comercială. Până atunci Screenpreso e deja peste media programelor similare. Dacă vă interesează, faceţi un test.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Radu spune:

    Eu am rămas de ceva timp cu o versiune gratuită de [url=http://www.faststone.org/FSCapturerDownload.htm]Fast Stone Capture[/url], care face tot ce mi-aș putea dori de la o unealtă de gen. Din păcate, între timp programul a devenit comercial, de la versiunea 5.4, astăzi fiind pe la 6.5 parcă. Dar partea bună este că pe [url=http://www.oldversion.com/FastStone-Capture.html]oldversion.com[/url] poate fi găsită varianta 5.3, gratuită.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *