Tweak Me!


Recunosc că puţin am ezitat înainte să prezint programul Tweak Me! În primul rând pentru situl pe care îl are, via Blogger, iar apoi (şi cei mai tineri cititori o să se supere pe mine) pentru că nu aparţine unei firme ci unui german de 18 ani. Dar pe de altă parte atât pe SnapFiles cât şi pe SoftPedia programul este apreciat, aşa că am trecut peste aceste temeri. Programul este incredibil de mic şi nu necesită instalare (descărcaţi, despachetaţi, lansaţi – la lansare ar fi bine să apelaţi la Run as administrator ca să poată aplica modificările). Interfaţa o vedeţi mai jos: extrem de simplă. O listă cu facilităţile grupate în stânga, iar în dreapta o scurtă explicaţie.

imagine

Nu există, pentru moment cel puţin, configurări mai “fine”, alegeri de valori sau orice altceva, ci strict bifare şi debifare. SnapFiles laudă la acest program că afişează în listă doar tweak-urile (modificările interne) aplicabile sistemului Dvs de operare. Cu alte cuvinte nu vom vedea operaţii pentru Windows XP dacă rulăm Windows Vista. Aşa să fie? Unele descrieri sau nu sunt foarte bine gândite sau lasă să se întrevadă altceva.

Iată categoriile mari: Windows, Internet Explorer, Windows Media Player, Performance, Security, User Account Control, Aero, Windows Update. Printre ele multe tweak-uri bine ştiute, altele – pentru mine cel puţin – în “premieră”. Firile semi-tehnice (care înţeleg bine limba engleză şi ce se prezintă la fiecare tweak) vor agrea acest program pentru simplitatea lui. Dacă doreaţi să blocaţi scrierea pe memorii USB (împotriva furturilor de informaţie), să grăbiţi închiderea calculatorului, să blocaţi reboot-area după o eroare gravă (ca să vedeţi exact ce e eroare e), şi multe altele, atunci încercaţi Tweak Me! Nerecomandat începătorilor (nu creează restore point, deci datul înapoi poate fi uneori, rareori, mai dificil decât o simplă debifare).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,75 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *