Lammer Context Menu


Meniul contextual (ce se obţine cu click-dreapta) poate să fie mult mai util în MS Explorer folosind Lammer Context Menu. Dacă veţi instala acest program veţi observa în meniul contextual un grup nou, intitulat evident Lammer Context Menu (captura mai jos, prima imagine). Dacă veţi da click dreapta pe un folder veţi vedea ceva ca în a doua imagine, iar pe un fişier ca în cea de-a treia imagine. Să luăm un exemplu: sunteţi într-un folder cu sute de fişiere de diverse tipuri. Doriţi să selectaţi doar fişierele de tip PDF: click dreapta pe un fişier şi din Lammer Context Menu alegeţi Select By Type. Atât!

imagine

Evident, programul poate mai mult (vedeţi de fapt listele pentru context pe folder şi pe fişier). Dacă doriţi să copiaţi calea curentă, să deschideţi Command Prompt la calea curentă, sau MS Explorer tot cu calea curentă – toate aceste trei operaţii sunt mai uşoare acum. În artileria grea a acestui program intră de exemplu Batch Rename, instrumentul de redenumire a unui grup de fişiere. Puteţi elimina anumite caractere, face înlocuire, inserare de text (undeva anume sau prefix/sufix), eliminarea spaţiilor, schimbarea extensiilor şi a stilului majuscule/minuscule. Toate acestea sunt din MS Explorer la 1-2 clickuri distanţă.

imagine

Tot între facilităţile deosebite aş încadra şi mount-area folderelor ca drivere virtuale! Evident, durează până la primul reboot. Mai are şi o funcţie de căutare şi înlocuire, dar personal nu am testat-o (cică înlocuirea nu ar merge temporar). Dacă lucraţi des cu checksum programul vă va ajuta din nou mult. Ah, era să uit de Path Operations, deosebit de complex şi puternic (puteţi salva filtre pentru a automatiza operaţii de copiere/mutare). Dar mai multe veţi descoperi chiar Dvs – dacă vă interesează programul.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Practic… Excelent să ai atâtea tools-uri la un loc… La început pare doar interesant, dar pe măsură ce-l folosești devine excelent.

  2. Radu spune:

    Are o problemă dacă vrei să îl instalezi în altă parte, nu în Program Files. În rest, nimic de reproșat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *