Search Box în Chrome


Chrome-ul, spre deosebire de Firefox, Internet Explorer, Opera şi alte navigatoare, s-a gândit să unească bara (boxa) de adrese cu bara de căutare. De bine? De rău? Eu unul m-am obişnuit şi dacă chiar vrei să poţi căuta rapid cu alt motor de căutare ajunge să defineşti un cuvânt cheie pentru acel motor. Eu mi-am definit ca atunci când scriu ggi mai întâi, ceea ce vine după să fie căutat pe Google Images (ex: ggi sunset). Nu mai ştiu dacă eu mi-am definit sau Chrome-ul a făcut-o pentru mine, dar dacă în bara de adrese scriu wiro cluj sunt dus la pagina de pe Wikipedia Română dedicată Clujului. Bun. Dar să revenim. Vă este dor de bara distinctă pentru căutare? Vă ajută extensia Search Box.

imagine

În captura de mai sus o vedeţi deja în acţiune. Cu un simplu click pe logoul Bing am comutat pe motorul Bing. Scriu ce doresc să caut şi dau enter. Simplu. Din start extensia propune căutările mai populare: Google, Yahoo, Bing, YouTube, Twitter, Flickr, Wikipedia (engleză), Amazon şi Ebay. Partea foarte bună este că poţi extinde cu ce vrei tu şi dezinstala sau dezactiva ce vrei tu (din ce se oferă deja). Să zicem că am vrea să căutăm pe Wikipedia în română şi nu în engleză. Mergem pe Wikipedia şi căutăm ceva inexistent. Să zicem pppppppp. Ce vom obţine?

http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Special:Căutare&search=pppppppp&go=Salt

Înlocuim pppppppp cu %s şi ştim deja cum să adăugăm un nou motor de căutare! Similar putem face pentru orice sit are motor propriu de căutare. Vedeţi în captura de mai jos pentru CNet.ro

imagine

Vedem acum noua situaţie.

imagine

Din păcate există şi părţi rele… sau îmbunătăţibile. Deranjant este că dacă de exemplu eşti pe YouTube şi ai vrea să cauţi cu Search Box… nu merge. Da, extensia nu merge când eşti într-un tab cu o pagină definită în Search Box (deschizi un tab nou şi gata, merge). Problema aceasta va fi rezolvată în curând, ne spune autorul. Apoi mie mi-ar place să pot sorta ordinea motoarelor. Nu e greu şi sper că autorul va găsi timpul să perfecţioneze extensia.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Daniel spune:

    Excelent! Multumesc! Multa vreme nu am renuntat la Firefox pt Chrome (versiunea de Mac) deoarece nu avea extensii. Nici acum nu pot folosi Greasemonkey, dar poate il vor introduce. Pana sa aflu de extensia asta foloseam bookmarklets in Chrome pe care le importasem din Firefox. De ex aveam un bookmarklet pt cautarea de imagini pe Google, altul pt YouTube etc.

  2. bogdan spune:

    Recunoasteti ca Opera face asta dintotdeauna ..


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *