ThemeRoller pentru jQuery


Se spune despre gospodină că nu îi simţi lipsa până nu… lipseşte câteva zile. Comunitatea fanilor jQuery a avut recent ocazia să conştientizeze cât de mult le lipseşte ThemeRoller-ul, dezafectat încă de săptămâna trecută, din motive nu tocmai clare, şi care şi-a revenit ieri sau astăzi. Din comentariile unora – unele timide, altele nervoase – vă veţi convinge cât de aşteptată a fost revenirea. Pentru cei care nu ştiu, ThemeRoller este un abil instrument ce îţi permite să generezi noi teme în principal pentru jQuery UI. Spun “în special” pentru că instrumentul este mai valoros din moment ce tot mai multe pluginuri jQuery suportă temele generate cu ThemeRoller.

imagine

Aceasta ajută desigur foarte mult la consecvenţa în design. Foloseşti jQuery şi jQuery UI? Deja e bine: aceeaşi bibliotecă, extensia ei pentru efecte… dar ce te faci dacă ai nevoie de un plugin ce oferă ceva aparte, ce nu găseşti în jQuery UI? Respectivul efect ar putea arăta ca nuca în perete între elementele deja existente, cu tema deja existentă. Tocmai de aceea faptul că şi alte pluginuri suportă temele generate cu ThemeRoller e îmbucurătoare. Şi la urma urmelor de ce nu ar face-o? Un plugin ce merge mână în mână cu ThemeRoller îi oferă utilizatorului posibilitatea de a folosi respectivul plugin într-o haină exact aşa cum vrea el. Din start, dacă daţi click pe tabul Gallery, ThemeRoller vine cu o suită bogată de teme. Mai jos am ilustrat trei şi sesizaţi cât de diferite sunt ca stil.

imagine imagine imagine

Dar, după cum spuneam, îţi poţi genera una după nevoia ta. Dacă în blogul tău foloseşti predominant culoarea #6696c8, degeaba ai o temă cu culoarea #0f20b1 – seamănă, e tot albastru, dar nu merge deloc! Tocmai aici ThemeRoller ajută: alegeţi una dintre temele predefinite, care se apropie cel mai mult de ceea ce doriţi Dvs, iar apoi modificaţi! Puteţi schimba fonturile, dimensiunea lor, gradientele, culorile (cât se poate de exact!) şi tot felul de alte detalii. Cu ceva răbdare puteţi genera tema perfectă pentru designul pe care îl aveţi deja, sau îl imaginaţi/doriţi. La final daţi click pe Download theme şi gata: aveţi tema! jQuery UI o va suporta nativ… la alte pluginuri trebuie să vedeţi documentaţia pentru a şti ce este de făcut.

imagine

Apare însă o întrebare bună: am generat o temă, mi s-a părut că am terminat, dar uite că acum îmi dau seama că nu am modificat _____________ (completaţi Dvs). Cum fac să reiau procesul conceperii temei, fără să repun din nou valoare cu valoare tot ce am stabilit deja? Deschideţi CSS-ul temei (cel mai probabil e jquery-ui-xxxx.custom.css, dacă nu l-aţi redenumit) şi vedeţi linia în care spune To view and modify this theme, visit… Da, e un url acolo, pe care dacă îl încărcaţi veţi vedea tema fixată de Dvs anterior. Mai rămâne să modificaţi ce e de modificat şi să o salvaţi din nou. Această facilitate nu e foarte vizibilă, dar e teribil de utilă. De fapt tot ThemeRoller e fantastic de util. Ştiu că acum un an nu gândeam aşa. De fapt acum 1-2(?) ani jQuery UI, când prindea formă, mergea teribil de stângaci. Nici astăzi nu este perfect, dar a devenit cu siguranţă un produs pe care te poţi baza totuşi. Din câteva linii de cod să ai o boxă de dialog, un acordeon, nişte efecte spectaculoase pe text sau imagini? Era greu de închipui cu ceva vreme în urmă. Nu astăzi cu jQuery, jQueryUI plus ThemeRoller. Bine că a revenit online!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *