O călătorie în timp în anul Dvs de naştere şi nu numai


V-a interesat vreodată să aflaţi ce s-a mai întâmplat în anul Dvs de naştere? Eu vă pot spune că în acelaşi an cu mine s-au născut Orlando Bloom şi Sara Michelle Gellar, la o expoziţie din Chicago a fost prezentat primul calculator personal, Commodore PET, a fost înregistrată firma Apple Computer Inc., s-a folosit pentru prima oară cablul din fibră optică în telecomunicaţii, a fost inventat telefonul mobil, s-a înfiinţat canalul de televiziune pentru copii cunoscut astăzi sub numele de Nickelodeon şi Led Zeppelin au susţinut ultimul lor concert în S.U.A. Probabil vă gândiţi acum că aş avea mult timp la dispoziţie şi am căutat prin toate lexicoanele pe net începând cu Wikipedia. Nicidecum, personal nu am simţit niciodată curiozitatea să caut informaţii despre anul acela. Însă am dat de un site care mi-a oferit informaţiile de mai sus dintr-un singur click.

imagine

WhatHappenedInMyBirthYear.com este o aplicaţie care vă întâmpină cu un design mai spartan decât pagina de start Google. Indicaţi anul dvs. de naştere în căsuţa corespunzătoare, daţi click pe semnul de întrebare şi pagina se va umple de culoare şi text. Informaţiile sunt preluate de pe Wikipedia în limba engleză. Site-ul este nou şi încă mai trebuie finisat pe alocuri – de ex. eu personal găsesc fundalul negru mult prea sumbru pentru acest gen de aplicaţie, apoi încărcarea şi afişarea informaţiilor este mult prea rapidă la început, cei mai în vârstă vor avea de aşteptat până vor putea citi confortabil textul rezultat. În orice caz ideea este de evidenţiat. Autorul aplicaţiei, Philipp Lenssen, mai are în derulare şi alte proiecte interesante, de ex. Bomomo (permite generarea de imagini abstracte cu posibilitatea de descărcare), Soundory (puzzle audio) şi Sketchory (caricaturi, de fapt schiţe pe diferite teme).

imagine

În acelaşi cadru cu prima aplicaţie mai amintesc la final şi site-ul WhatDoesTheInternetThink.net. Dacă nu aţi ştiut până acum, internetul gândeşte şi îşi formează o părere proprie nu numai despre unele evenimente ci şi despre unele persoane. Pentru aceasta se apelează desigur la cele trei mari motoare de căutare, Google, Yahoo şi Bing, ele sunt formatorii de opinie, deci nu vă puneţi rău cu ei 😉 . De ex. după cum vedeţi din captură Mihai Eminescu este receptat pozitiv în proporţie de 96,6 %, nu sunt sigur dacă acest procentaj îi va asigura un loc între sfinţi. Încercaţi şi dvs. această aplicaţie, poate veţi avea o surpriză plăcută. (Între noi fie vorba, eu l-am depăşit cu mult pe Eminescu 🙂 .)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. mihai.floran spune:

    Îmi place că mie mi-a spus: „There was no Google yet. Or Yahoo. Or Cnet.ro, for that matter.”

  2. jürgen.toth spune:

    Informaţii despre prezenţa dvs. în formă digitală pe net sunt date şi de aplicaţia Personas: http://personas.media.mit.edu/personasWeb.html


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *