Personalizarea temei standard în WordPress


Unul dintre primele lucruri pe care le fac când încarc şi instalez WordPress, chiar şi doar pentru teste, este să schimb tema setată în mod implicit WordPress Default. Probabil că şi altora le merge la fel din diverse motive, probabil cel mai adesea să le spun aşa de "saturaţie" vizuală. Tema s-a impus ca standard de la începuturile WP (dacă nu mă înşel din anul 2005) şi concomitent cu apariţia unor versiuni care au adus schimbări majore în afişarea backendului sau în cod (introducerea shortcodurilor în WP 2.5) s-au făcut remarcate voci care cereau şi înlocuirea temei standard cu una nouă, modernă.

imagine

Versiunea 3.0 va satisface această dorinţă introducând o nouă temă default numită Twenty Ten (ghiciţi de unde vine numele?). Eu folosesc pentru teste o versiune WP 3.0 alpha (cei interesaţi pot descărca cele mai recente versiuni numite nightly şi actualizate aproape zilnic aici) care include şi noua temă. După părerea mea tema arată foarte bine şi aduce cu sine o serie de facilităţi ca de ex. meniuri verticale pe mai multe nivele (dropdown), suport pentru noua facilitate de introducere thumbnails în articole şi pagini (Post Tumbnails) etc., care probabil vor determina mulţi utilizatori să o păstreze ca temă curentă. Eu doresc însă pe moment să mă rezum la prezentarea posibilităţilor de schimbare a aspectului vizual din doar câteva clickuri. Captura de mai sus ne prezintă designul original, generos în spaţiu, însă relativ neutru în culoare. În captura de mai jos vedeţi cum am încercat şi reuşit să aduc mai multă culoare în cadrul temei.

imagine

Dacă personalizarea antetului este suportată şi în "vechea" temă standard (meniul Appearance/Aspect, submeniul Custom Header/Antet Personalizat oferea posibilitatea de schimbare a culorii textului şi încărcarea, decuparea unei alte imagini) noua temă aduce ca completare facilitatea de setare a unui fundal, background propriu. În meniul Appearance/Aspect, submeniul Custom Background (traducerea în limba română se va stabili odată cu versiunea noii versiuni) se poate încărca o nouă imagine de fundal. Dacă imaginea dorită nu are mărimea necesară bifaţi opţiunea Tile the background. În exemplul meu am apelat la aşa-numite Patterns, cu o căutare pe CNet.ro sau pe Google veţi găsi nenumărate fundaluri frumoase şi interesante. În orice caz Twenty Ten poate aduce o bună porţie de prospeţime într-o instalare WP.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *