Funcţia excerpt în WordPress 2.9


excerpt WordPress versiunea 2.9 nu a adus numai funcționalități mai mult sau mai puțin utile, cum ar fi editorul de imagini pe care personal nu l-am folosit niciodată, deși scriu pe vreo 5 bloguri, dar și schimbări importante la nivel de cod.

Spre exemplu, înainte de versiunea actuală, funcția the_excerpt era limitată “din fabrică” la 55 de cuvinte. Dacă doreai să modifici această limită trebuie fie să folosești un plugin, cum ar fi Content and Excerpt Word Limit, sau să scrii două funcții relativ lungi și cam alambicate. Și oricum nu puteai trece de limita respectivă de maxim 55 de cuvinte.

Lucrurile s-au mai schimbat. Pentru a folosi funcție the_excerpt deschide fișierul index.php al temei tale sau archive.php, după caz, și înlocuiește <?php the_content(); ?> cu <?php the_excerpt(); ?>.

Acum să vedem cum limităm numărul de cuvinte din the_excerpt. Deschide fișierul functions.php al temei folosite în mod curent, dacă acesta nu există crează-l, și introdu exact la începutul fișierului, după <?php

[PHP]function new_excerpt_length($length) {
    return 100;
}
add_filter(‘excerpt_length’, ‘new_excerpt_length’);
function new_excerpt_more($more) {
    return ‘<a href="’.get_permalink($post->ID) .’">Citeste intregul articol…</a>’;
}
add_filter(‘excerpt_more’, ‘new_excerpt_more’);[/PHP]

Și să explicăm codul, nu? Prima funcție afișează exact 100 de cuvinte din articolul nostru; modifică după cum ai nevoie. A doua funcție personalizează linkul de readmore. Bineînțeles că în locul sintagmei folosite în exemplu poți folosi o imagine, dacă dorești. Simplu și la obiect.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *