YoxView: pentru afişarea imaginilor


Familia de clone Lightbox cunoaşte un nou şi interesant membru în YoxView. Ideea o ştiţi: un click pe o imagine nu o va afişa într-o altă pagină, ci chiar acolo, dar într-un “strat” superior. Este un mod elegant, cu care cei mai mulţi navigatori sunt obişnuiţi, dată fiind marea, marea, marea răspândire a efectului Lightbox. Bun: prin ce se diferenţiază sau remarcă YoxView? Poate fi folosit ca o bibliotecă JavaScript independentă, dar şi ca plugin jQuery. Partea cea mai interesantă este că imaginile sunt scalate să încapă în navigator. Aceasta înseamnă că o imagine foarte mare va fi arătată la o dimensiune maxim-posibilă: cât încape în ecranul vizitatorului acelei pagini. Iar dacă pagina este redimensionată, imaginea este redimensionată şi ea, dinamic, imediat!

imagine

Dacă urmaţi primul link, veţi avea o demonstraţie încă de pe prima pagină. Veţi vedea încă un atu: “trecerile” între imagini sunt fluide (ca un fel de transformare a dimensiunilor). Puteţi avea desigur o imagine sau o galerie de imagini. Mai jos vedeţi elementele ajutătoare (care apar puţin, apoi dispar, ca să nu stea în calea imaginii – ele reapar la mişcarea mouse-ului în zonele corespunzătoare). Astfel avem posibilitatea să punem pe play imaginile într-un slideshow; “help”-ul explică tastele (căci se poate naviga foarte uşor din taste, pe lângă săgeţile stânga-dreapta şi spaţiul fiind folosit; apoi enter pentru slideshow; escape pentru închiderea “lightbox”-ului); x pentru închiderea tocmai explicată; sunt apoi zonele pentru defilare înainte şi înapoi; iar jos putem avea o descriere a imaginii şi vedem un contor (a câta imagine din câte imagini).

imagine

YoxView nu doar că este simplu de folosit dar şi cu multe opţiuni de configurare. Puteţi avea oricâte imagini (sau seturi de imagini) folosind efectul în aceeaşi pagină. Partea de limbă (prev, next, “help”-ul) poate fi uşor tradusă (nu există încă în română, dar se poate face în câteva secunde). Pentru a trece la fapte vă invit să vedeţi pagina Usage. Dacă mai vreţi demonstraţii, care să vă convingă, mergeţi la Features. YoxView poate fi descărcat de aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *