Awakening: The Dreamless Castle


Eroina din Awakening: The Dreamless Castle, un fel de "frumoasa din pădurea adormită" (sau castelul adormit), se trezeşte singură într-o încăpere dintr-un castel magic, fără a-şi aminti ceva despre trecutul ei. Pentru a dezlega misterele ce o înconjoară, ea încearcă să îşi croiască drum prin diferitele încăperi sau anexe ale castelului – nu, să nu credeţi că e atât de simplu ca a deschide pur şi simplu o uşă după alta. Majoritatea uşilor sunt încuiate şi au nevoie de chei, poţiuni sau mecanisme care să le deschidă. În acest captivant joc de strategie, întâlnim zâne care ne ajută şi goblini care ne dau diferite însărcinări.

imagine imagine

În câte o scenă în care ne aflăm, putem găsi diferite obiecte pe care le adunăm în inventar – în general ni se spune undeva în joc că ne trebuie cutare sau cutare obiect, aşa că dacă nu l-am găsit deja întâmplător, vom ştii de la un moment dat că avem nevoie de el. Numai să ţinem minte cam pe unde ce am văzut! Odată deschise uşile, putem oricând să revenim în încăperile deja explorate, uneori trebuind să luăm de acolo obiecte care ni se cer pe parcurs. Singurul mod în care ştim că am terminat cu o anumită încăpere ar fi faptul că zâna care ne ajută mereu (un hint reîncărcabil) ne spune că nu mai are ce sfaturi să ne dea acolo.

imagine imagine imagine

Avem şi scene de tip hidden objects, alte mini-jocuri presărate de-a lungul acţiunii principale care are destul de multă logică. Cu atenţie la ce ne spun diferitele personaje întâlnite, la diferitele obiecte de adunat, la locurile în care mouse-ul se transformă în lupă sau care sclipesc "îmbietor" – semn că trebuie să le cercetăm mai îndeaproape -, nu ar prea trebui să vă blocaţi. Aici, după recenzia la joc, găsiţi totuşi un walkthrough, în caz că aveţi nevoie de vreo idee care să vă scoată din impas. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *