Start-Q: amânări pentru startup mai bun


Nu recomand acest program începătorilor. Iconiţele copilăreşti pot să inducă în eroare, dar nu este o aplicaţie pentru începători. Ea poate fi însă utilă celor care înţeleg bine procesele care se lansează automat cu sistemul de operare şi vor să crească viteza de pornire. Filosofia este simplă: când se intră în Windows sunt lansate o serie de aplicaţii, unele vitale, altele nu chiar. Windows-ul este însă destul de inutilizabil până nu s-au lansat toate. Şi atunci, pentru a putea folosi mai rapid sistemul de operare putem să amânăm unele aplicaţii. Cu Start-Q aceasta se reduce la tras cu mouse-ul şi setat valori.

imagine

Cum se face concret?

  1. În fereastra principală a aplicaţiei aveţi două zone: sus sunt identificare aplicaţiile ce se lansează cu Windows-ul (aplicaţiile din startup). Trageţi cu mouse-ul de sus în zona de jos. De preferinţă toate. Le schimbaţi ordinea după cum aveţi nevoie. La mutare apare o fereastră ce vă permite să stabiliţi cu câte secunde, minute ori chiar ore să întârziat lansarea.
  2. Salvaţi şi activaţi “coada”. Acolo aveţi două opţiuni: cu şi fără GUI (interfaţă vizibilă). De preferinţă fără (sau cel puţin după ce cu GUI totul e OK).

Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Andrei spune:

    Windows services (Windows 7: START – services – aleg „services” – click dreapta – properties) permite ceva destul de asemanator.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *