Generator (HTML) de labirinturi


Activitatea non-web/off-line pe care o avem (Oana şi cu mine) la fiecare sfârşit de săptămână cu copii şi adolescenţi ne face să fim mereu în căutare de jocuri. Şi de multe ori le luăm de pe net 🙂 . De exemplu labirinturi: de-a lungul timpului am văzut mai multe generatoare online, dar stângace. Fie generau labirinturi mici, fie cu “zidurile” aşa de groase că îţi era milă de imprimantă cât negru trebuia să consume. Recent am dat însă de un maze-generator realizat 100% cu HTML, JavaScript şi CSS. Îl găsiţi aici şi trebuie să intraţi să îl vedeţi în acţiune. Eu am să încerc să îl descriu, dar cel mai bine este să îl vedeţi.

imagine

După cum vedeţi din captură, se pot indica numărul de linii şi de coloane, respectiv dimensiunea “celulei”. Poţi astfel genera labirinturi mici şi labirinturi mari, labirinturi înghesuite şi labirinturi de “aerisite”. Autorul e o comoară 🙂 . Nu doar că pune la dispoziţie şi “rezolvatorul” pentru labirinturile generate (vedeţi în captura de mai jos, dreapta – dar live e mai şmecher… pentru că arată cum “gândeşte” algoritmul recursiv), dar pune la dispoziţie şi codul, pentru ambele!

imagine   imagine

Bun: şi ce facem cu labirintul? Păi xefer îl generează… mai departe ţine de imaginaţia Dvs! Un exemplu doar: am generat un labirint cu 15 linii şi 25 de coloane, cu celule de 20. Rezultatul l-am capturat cu PrintScreen şi mutat într-un editor de imagini. Am “umplut” griul înconjurător labirintului cu alb (fill). Am căutat pe Google o pisică şi un şoarece, desene în linii, nu fotografii, le-am scalat (redimensionat) şi introdus corespunzător, după cum vedeţi mai jos. Gata! Dacă l-aş fi făcut mai mare (l-am făcut intenţionat mic, să intre în articol) ar fi fost gata de tipar. O combinaţie câştigătoare: xefer pentru labirint, Google pentru imagini, plus o imprimantă!

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. Dumitrescu spune:

  Ajutor! Nu ma pricep la jScript file. Cum fac sa vad imaginea labirintului generat de XEFER. Xefer genereaza un labirint pe care nu-l gasesc. Va multumesc si va rog sa ma scuzati pentru nestiinta mea.

 2. radu.capan spune:

  Apasati Generate si derulati jos in acea pagina. La mine cel putin merge.

 3. Dumitrescu spune:

  Nu merge. Nu am ce sa derulez. Multumesc oricum pentru atentie.

 4. Dumitrescu spune:

  Am revenit. Am rezolvat cu OPERA 9. Cu IE8 nu stiu de ce nu a mers.

 5. radu.capan spune:

  Am testat in IE8 si nu merge. Probabil folositi IE8. Am testat in Chrome 5, Opera 10 si Firefox 3.5 si merge. Incercati deci cu alt navigator.

 6. radu.capan spune:

  OK. Ma bucur ca s-a rezolvat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *