Intraţi în clubul de origami


Când am văzut situl Origami-Club.com (am pus direct link-ul la varianta în engleză, cred că pe prea puţini îi va interesa cea în japoneză :), fascinată de diferitele modele prezentate, m-am şi gândit că v-ar putea da idei noi pentru felicitări personalizate, realizate de copii şi nu numai, pentru 8 Martie. În special la secţiunea flori puteţi găsi câteva idei frumoase – mie mi-a plăcut mult crenguţa cu flori de cireş, dar e drept că face parte din categoria modelelor de origami nu chiar foarte simple (dintre cele de pe situl acesta). Puteţi însă folosi modelele în diverse ocazii, sau pur şi simplu ca o activitate pentru timpul liber.

imagine

Începătorii pot să o ia de la categoria Easy: o faţă dulce de căţel sau de pinguin, o broască ţestoasă sau un yaht vor face deliciul copiilor chiar şi mai mici. În afară de această categorie mai sunt altele 24: de la modele tradiţionale precum o măsuţă sau cutii de diferite forme; la haine – fuste simple sau uniforme de fotbal; la decoraţiuni pentru petreceri – ghirlande de inimioare, de steluţe sau de romburi; la litere şi cifre… Să vă mai fac "poftă" cu câteva modele de la categoria alimentelor? – doriţi o îngheţată, o prăjitură sau o pulpă friptă de pui? Majoritatea merg să fie făcute cel mai bine din pătrate de hârtie glasată – e util pentru produsul finit faptul că aceasta are deja o faţă colorată şi una albă.

imagine imagine

Sunt puţine modelele de pe sit la care e prezentată doar diagrama – în general avem şi o animaţie care să ne ajute să înţelegem cum trebuie realizat obiectul respectiv din hârtie. Animaţia poate fi derulată mai repede sau mai încet, înainte sau înapoi, oprită la pasul la care dorim… La unele dintre modele mai trebuie desenat câte ceva pe hârtie – un năsuc sau ochii la un animal, ferestrele la un autobuz; la altele va trebui să folosim şi foarfeca. Unele dintre ele au pe lângă diagramă şi animaţie, şi o "demonstraţie" la cum pot fi folosite – de exemplu, la categoria Fun, puteţi vedea cum să faceţi un dinozaur să deschidă gura, sau o pasăre să dea din aripi. Distracţie plăcută!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Buna ziua,

    sunt o pasionata de arta si de natura. fiind bolnava de Cancer am gasit linistea in crearea naturii din bucati de hartie. Am cautat pe net sa vad daca cineva mai viseaza ca mine la a aduce natura in casa folosinduse de hartie in loc sa o distruga, si nu am gasit nimic asemanator in Paiginile de net din Romania. Vizitati blogul meu si admirati natura in toata splendoarea ei 100 % din hartie, pictata manual cu culori acrilice.
    florigamibonsai.blogspot.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *