De relaxare: Oaie dulce oaie


Oaia Shaun, pe care poate mulţi o cunoaşteţi din filmul de animaţie "Wallace and Gromit", a "promovat" la un serial al ei propriu, în care – puneţi-i pe copii să vă povestească mai "colorat" ca mine – Shaun este "capul răutăţilor" între oile de la o fermă. Sub conducerea lui Shaun, oile rezolvă tot felul de probleme, conflicte, fac năzbâtii, bineînţeles fără ca stăpânul să ajungă vreodată să le vadă, pentru că Bitzer, câinele care păzeşte turma, are grijă să le acopere. O nou pas înainte în "carieră" îl constituie pentru Shaun jocul "Home Sheep Home", de fapt unul dintre mai multele jocuri care se găsesc pe situl ShaunTheSheep.com.

imagine

În Home Sheep Home, Shaun le are alături pe alte două oi din serial: Shirley – atât de mare încât în serial trebuie să fie împinsă sau rostogolită dintr-un loc în altul; şi Timmy – un mieluşel adorabil care intră adesea în situaţii periculoase. În acest simpatic şi provocator joc, care va fi îndrăgit şi de copii, trebuie să le conducem pe toate cele trei oi dintr-o parte în alta a ecranului, trecând de anumite obstacole. Cu tastele 1 2 3 sau dând click pe ele, schimbăm oaia cu care să ne deplasăm la folosirea tastelor cu săgeţi sau cu literele WASD. Ele pot să se deplaseze şi să sară, chiar şi una peste cealaltă. La fiecare dintre cele 15 nivele va trebui să analizăm care dintre oi e cea mai potrivită pentru o anumită sarcină, ţinând cont de greutatea lor diferită. Ni se şi fac unele sugestii la începutul fiecărui nivel: "Timmy este cea mai mică dintre oi" – adică încape cel mai bine în tunel; "Shirley este cea mai grea" – adică poate împinge obiecte mai grele.

imagine imagine

Sunt nivele la care oiţele pot cădea în prăpastie – spre disperarea copiilor mei, care priveau cum le arunc în gol pe una sau pe alta, pentru că apăsam prea lung pe taste… Cu fiecare restartare a unui nivel, dacă aţi eşuat, vi se mai da câte o indicaţie în plus. Există de exemplu un nivel la care poate veţi încerca să le faceţi pe oi să sară pe lăzile suprapuse astfel încât acestea să nu se dărâme. Eu nu am reuşit acest lucru, dar cum nu au căzut de tot lăzile în prăpastie, am reuşit în cele din urmă să le fac pe oi să sară pe lăzi până sus. Avem şi diferite obiecte ce pot fi împinse de oi: trambuline, căpăţâni de varză, scânduri. Avem de asemenea în multe nivele butoane care trebuie apăsate pentru a deschide porţi. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. radu.capan spune:

    Îmi aminteşte de „probleme” precum: cum treci varza, capra şi lupul dincolo de râu cu o barcă. Tare simpatic jocul…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *