Picmeleo: editor flash de imagini


Probabil credeţi că dacă tot am vorbit de Picnik acum câteva zile, vom face cunoştinţă astăzi cu un alt editor flash de imagini. Ei bine… parţial adevărat. Picmeleo este în primul rând o aplicaţie flash pe care webmasterii să o încorporeze în propriile situri. Motivaţia? Poate le oferiţi utilizatorilor Dvs posibilitatea să facă upload de imagini (fie ca poză de profil sau în alte scopuri) şi atunci de ce să nu le oferiţi şi un editor minimalist, gata să facă operaţiile uzuale. Picmeleo nu este deci un sit pentru editarea de imagini, ci el găzduieşte serviciul pe care Dvs îl puteţi implementa local.

imagine

Puteţi testa editorul de pe prima pagină a sitului Picmeleo.com. Dacă vă place atunci va trebui să vă deschideţi un cont pe respectivul sit şi să îl confirmaţi via email. Veţi avea atunci acces la codul de folosit în situl Dvs. Dar să o luăm pe paşi.

  • Vedeţi dacă aveţi nevoie de o configuraţie specială: Picmeleo vă permite să dezactivaţi operaţiunile care nu vă interesează (sunt 13 pentru moment, de la decupare, rotire, până la eliminarea ochilor roşii şi diverse efecte. În curând vom putea opta şi pentru limba “vorbită” de Picmeleo (pentru moment e doar în engleză şi finlandeză).
  • Aţi luat codul? Inseraţi-l unde doriţi Dvs în sit (de preferinţă la coadă, înainte de </body> de exemplu). În acest cod va trebui să umblaţi doar la linia cu receiver:, între ghilimele urmând să indicaţi fişierul ce acţionează după ce editorul Picmeleo şi-a făcut datoria. Vă recomand să descărcaţi example.zip (de sub codul oferit) pentru a vedea receiver.php de acolo. Evident imaginile se vor salva într-un director căruia trebuie să îi daţi drepturi de scriere.
  • În fine, mai aveţi de inserat o linie (indicată tot sub codul de copiat) care să afişeze generic editorul de imagini (utilizatorul încarcă o imagine locală) sau direct cu o imagine în el.

imagine

L-am testat şi merge bine. Păcat că flashul în sine nu e oferit spre cazare pe propriul sit. Altfel doar de bine despre acest proiect. Aşteptăm şi localizarea în română.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *