Uau: Ubuntu va avea o faţă nouă!


Ceea ce vedeţi mai jos este noua imagine de la intrarea în Ubuntu 10.04… o imagine pe care nu o vom vedea prea mult timp, ni se spune (de ce? pentru că Ubuntu promite să se lanseze foarte rapid). Ultima versiune, 9.10, nu a fost chiar o reuşită, după cum spuneau şi unii dintre cititorii noştri în comentarii mai vechi. Acum că trec cele şase luni dintre versiuni, va veni 10.04 (în aprilie) cu ceva mai mult mult decât un logo nou şi o faţă nouă? Sper. Tot intenţionez să pun pe un calculator mai vechi Ubuntu, să îl păstrez şi poate să îl folosesc mai des. Dar să revenim la schimbările vizuale.

imagine

Maroul tradiţional din Ubuntu nu dispare de tot, dar face pereche cu movul. Iar în unele materiale promoţionale (pentru versiunea 10.04) pare că maroul alunecă mai mult spre portocaliu. În captura de mai jos vedeţi noua temă, cu cele două variaţii: light şi dark. Mutarea butoanelor ferestrei din stânga în dreapta (a la Mac) nu e sigur că e definitivă (sau poate va deveni la alegerea utilizatorului). Personal îmi place cum va arăta Ubuntu 10.04 dar mai mult sunt curios de noutăţile de “sub capotă”. Dacă vreţi să vedeţi imagini mai mari cu noul Ubuntu mergeţi aici şi aici.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (10 evaluări, media: 4,90 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. mihai.floran spune:

  Probabil i-a prins şi pe ei „flacăra violetă”. 🙂

 2. Radu spune:

  La Ubuntu nu mi-a plăcut maroul anterior, dar care parcă devine preferabil față de violența movului. Să mă trezesc în fiecare zi cu movul în față… brr, ce imagine ! 🙂

 3. radu.capan spune:

  Noroc ca de tapet se poate scapa, iar teme vor fi oricum spre schimbarea celei implicite. Cu siguranta unii vor dezvolta o tema „Ubuntu asa cum a fost inainte”.

 4. bogdan spune:

  Eu folosesc in mod curent Ubuntu. Am renuntat la Windows si chiar se merita.
  Cred ca pentru a renunta la Windows trebuie putina rabdare.

 5. Laur spune:

  Intr-adevar maroul ala strica tot aspectul.
  De acum o sa aiba si mai mare priza la utilizatori, si bineinteles o sa atraga mai multi utilizatori, cu toate ca se numara printe cele mai buguite distributii.

 6. Oki spune:

  @Laur
  Versiunea 10.04 va fi LTS (Long Term Support), deci în principiu i se va acorda o atenție mai mare în ceea ce privește calitatea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *