Eden’s Quest: În căutarea comorii pierdute


Eu una nu am mai auzit vreodată ca la un joc publicul ţintă să fie cel feminin cu vârsta peste 30 de ani (vezi aici). Şi dacă Eden’s Quest: The Hunt for Akua, un joc cu aventuri, răsturnări de situaţii, multe probleme de logică, este pentru femei, ce joacă bărbaţii trecuţi de 30 de ani (pac-pac, bum-bum)? Singurul "impediment" pentru ei ar fi faptul că personajul principal este o femeie – o faimoasă arheologă care, atrasă de premiul mare al unei competiţii, ce ar ajuta-o să îşi continue cercetările în Anzi, porneşte în explorarea unei misterioase insule, în căutarea unei comori mult râvnite.

imagine imagine

La aceeaşi competiţie participă simultan mai mulţi concurenţi, fiecare în pasul lui, astfel că rivalitatea dintre ei va "condimenta" acţiunea, cu furturi, dispariţii, sabotaje… Mare parte din farmecul jocului îl aduce această acţiune complexă a poveştii de fundal, ce face să nu avem o banală trecere de la un nivel la altul, din ce în ce mai greu eventual. Jocul propriu-zis ar consta în numeroasele provocări – probleme de logică – pe care ni le pun… totemurile de pe insulă. Cele cu ochi verzi ne dau, dacă am găsit răspunsul corect, o piesă de tangram; dacă la finalul unui capitol avem toate piesele adunate, putem termina capitolul cu un joc de tangram, şi nu cu o altă provocare mult mai dificilă. Cele cu ochi roşii deblochează sistemul de deschidere al unor porţi, pe care îl putem acţiona apoi dacă rezolvăm probleme de genul "scoate maşina din parcare".

imagine imagine imagine

La provocările logice, în general nu prea grele, putem cumpăra cu câte un bănuţ hint-uri – idei în plus pentru rezolvare, eliminarea unor variante dintre cele oferite ca posibile soluţii. Şi atenţie la monedele împrăştiate prin scenele în care vă aflaţi – vă trag cu ochiul cu câte o strălucire scurtă. Eden a noastră va întâlni în drumul ei diferite personaje, mai mult sau mai puţin dubioase, o parte dintre ele fiind ceilalţi concurenţi. Va străbate de asemenea 20 de scene ca de basm, trecând prin unele de mai multe ori, după cum dictează acţiunea complexă. Şi cum se anunţă a fi primul episod dintr-o serie de aventuri, doamnele de peste 30 de ani vor aştepta cu nerăbdare continuarea. Deşi nu cred că se vor plictisi până atunci: sunt şi vor mai veni multe alte jocuri. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *