Stick: taburi funcţionale


Chiar dacă în această perioadă Stick nu mai este – temporar – dezvoltat, e o aplicaţie interesantă care s-ar putea să convină unora. Ideea pe scurt este aceasta: să ofere un sistem care să ofere rapid accesul la funcţiuni precum calendar, calculator, RSS, navigator (pe web dar şi pe HDD, ca MS Explorer) şi respectiv notiţe. Am enumerat de fapt cele cinci tipuri de taburi ce pot fi create cu Stick. Ele rămân “agăţate” implicit de partea superioară a ecranului dar – după cum puteţi vedea din captură – le puteţi “agăţa” pe orice laterală. Cu un click pe tab el se deschide şi puteţi interacţiona cu el.

imagine

Tabul tip Explorer este util pentru un director sau mai multe directoare ce le folosiţi des: dintr-un click sunteţi acolo! Tabul tip Notiţe e util pentru a avea un instrument mereu la îndemână când vreţi să scrieţi ceva. Dacă doriţi ca un tab să nu fie foarte vizibil îi puteţi aplica o transparenţă. Puteţi şi alege să nu fie Always on Top, adică mereu deasupra, caz în care îl activaţi de exemplu din systray. Sunt disponibile câteva teme pentru acest program. Mi-ar fi plăcut să se poată defini combinaţii de tasta care să activeze taburile… dar nu există aşa ceva pentru moment.

imagine

De regulă taburile sus nu vor deranja, mai puţin în aplicaţii ce elimină bara superioară (vezi Chrome). Dacă găsiţi o formulă care să vă convină, cu afişarea taburilor, atunci sunt şanse mari să vă placă şi să îl folosiţi. (Exemplu de idei: un tab cu scurtături spre programele mai des folosite, şi aveţi astfel şi un application launcher.)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Arată bine și se mișcă foarte repede… Ce mi-a plăcut au fost taburile care se pot așeza în mai multe locații…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *