WordPress Admin Toolbar Bookmarklet


Oare câte clickuri şi cât timp aş fi economisit dacă aş fi aflat de la bun început (iunie 2009) de existenţa unui WordPress Admin Toolbar Bookmarklet. Da, aţi auzit (citit) bine: este vorba de un bookmarklet care uşurează cu mult nu numai autentificarea dar şi în general lucrul cu un site sau mai multe site-uri bazate pe WordPress. Instalarea şi utilizarea este foarte simplă: memoraţi sau trageţi (drag it) următorul link, WP Toolbar, ca bookmarklet în bara de adrese a navigatorului dvs. (din indicaţiile autorului testat şi recomandat în Firefox sau Safari şi începând cu versiunea WP 2.8).

imagine

Dacă veţi dori acum autentificarea pe un site pe care îl administraţi sau pe care postaţi des comentarii daţi un click pe bookmarklet şi vi se va afişa sus în dreapta un meniu asemănător celui din backend-ul WP. Pentru cei interesaţi autorul pluginului recomandă pe site-ul său şi o completare la boomarkletul său. Dacă vizitaţi această pagină (tradusă cu Google Translate aici) veţi avea la dispoziţie un script GreaseMonkey care permite recunoaşterea automată a unui site în WP. Deci nu va mai trebui să daţi de fiecare dată click pe bookmarklet ci specificaţi de la bun început în GreaseMonkey adresa site-ului dvs (înlocuiţi “yourdomain.tld”). Desigur că această variantă se adresează celor care folosesc în Firefox extensia/suplimentul GreaseMonkey şi au cunoştinţe mai avansate în utilizarea sa.

Bookmarkletul oferă un avantaj major însă nu vreau să omit că personal întâmpin o problemă: dacă doresc să intru pe un subdomeniu pe care am instalat WP ca şi pe domeniul principal, bookmarkletul îmi oferă întotdeauna meniul pentru domeniului principal şi nu pentru subdomeniul dorit. Sper însă ca pe viitor această lacună să se remedieze iar majoritatea viitorilor utilizatori probabil oricum nu vor fi afectaţi de ea.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *