Launchy nu e chiar abandonat


Despre Launchy am scris prima oară aici, în ianuarie 2007. Apoi aici, în iulie 2008. După care nu s-a mai auzit nimic de el. Pe mine nu m-a oprit să îl folosesc zilnic, alături de un alt program neactualizat din… 2004 (PS Hot Launch VVL – ca să vezi că un program bine scris te poate servi bine şi la şase ani de la scriere!!!). Apoi în decembrie am descoperit cu bucurie că lucrul la Launchy s-a reluat, acum cu un alt developer în fruntea proiectului. Acesta a lansat în decembrie primul beta, iar ieri a ieşit al doilea beta. Nu vă aşteptaţi la noutăţi (majore). Puţin umblat la viteză, la algoritmi, rezolvate unele buguri, simplificate temele… plus că are acum şi versiune pentru Mac OS X.

imagine

Şi atunci? Important este că proiectul continuă să fie întreţinut şi poate făcut în timp mai performant. Dacă anunţ acest al doilea beta este cu gândul că poate nu mulţi ne citesc din 2007 sau din 2008 şi poate au scăpat deci articolele. Invitându-vă să îl vedeţi în special pe cel din 2008 eu voi aminti la ce mă ajută Launchy şi azi. În primul rând la lansarea de aplicaţii instalate pe calculator. Scrii câteva litere (vezi mai sus) şi regăseşti rapid un program (important: similar se poate face pentru documente sau mp3-uri sau ce colecţii de fişiere mai adăugaţi Dvs la indexare). Foarte des folosesc apoi Launchy pentru calcule. Are un calculator el însuşi, bun pentru operaţii matematice, dar cu pluginul GCalc (vine automat instalat) poţi avea puterea calculatorului Google foarte la îndemână (mai jos vedeţi o convertire de unităţi de măsură).

imagine

Un alt plugin, Runner, permite lansarea de aplicaţii inclusiv cu parametrii. Vedeţi cât de rapid lansez eu o comandă pentru cmd.exe, dar am şi alte comenzi definite cu Launchy (ex: sincronizare FTP) ce îmi uşurează mult viaţa.

imagine

În fine, cu pluginul Weby mi-am definit nişte căutări rapide pe net. De exemplu cu site:www.cnet.ro pe Google pot să caut rapid un articol de pe CNet.ro. Dar se pot face lucruri mult mai complexe şi mai utile!

imagine

Au fost câteva exemple. Aş mai putea aminti şi că răsfoiesc harddiskul din Launchy. Şi altele. E teribil de util. Puteţi testa acest beta 2 (la mine se comportă stabil) sau aştepta 2.5 final. Important e că lucrul continuă şi Launchy nu a rămas blocat la 2.1.2.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. gigi spune:

  Mda, am incercat sa adaug un url si a busit Weby. 🙂
  Astept sa iasa din beta poate faci atunci un review.

 2. radu.capan spune:

  Imi pare rau ca nu ti-a mers. Eu am adaugat url-uri fara probleme.

 3. gigi spune:

  Weby inca merge, numai ca mi-au dusparut toate url-urile. Am incercat reinstal si nimic.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *