Google Apps Marketplace


Folosiţi Google Apps? Probabil că nu. Poate numele vă derutează: Google Apps nu e un nume generic pentru aplicaţiile Google ci serviciul care permite folosirea lor cu domeniul Dvs. Eu de exemplu pentru domeniul personal am setat Google Apps de mai mulţi ani, aşa că toţi în familie avem adrese gen radu@capan.ro, oana@capan.ro ş.a.m.d. Şi nu doar atât: avem Google Docs şi Google Calendar asociate domeniului nostru. Ei bine, Google Apps se poate extinde acum cu zeci de alte webaplicaţii, care în sfârşit se pot integra, dând un plus de funcţionalitate pe structura (inclusiv informaţiile) existente.

imagine

Există o “piaţă” de aplicaţii la Google Apps Marketplace. Poate că acel “enterprise” din URL vă va speria: în fapt există şi aplicaţii gratuite, deci Google Apps nu se adresează doar firmelor sau celor cu bani. De test am adăugat Aviary, cu serviciile devenite recent 100% gratuit. După cum vedeţi mai sus, a trebuit să mă identific cu contul de administrator şi să permit webaplicaţiei să se instaleze. După instalare (vreo 3-4 clickuri) în Google Docs (cel din Google Apps!) mi-a apărut un document nou (un fel de readme.html) cu datele despre Aviary, iar de acum în colo la more (priviţi mai jos, partea de sus din captură, e un meniu acolo) am opţiunea Aviary. Iar lista poate creşte cu alte webaplicaţii gratuite, sau poate chiar şi cu webaplicaţii comerciale dacă vă conving.

imagine

Anunţul oficial despre “piaţa” de webaplicaţii pentru Google Apps îl găsiţi aici. Iată şi clipul ce introduce conceptele de bază.

Şi (aproape) închei cu clipul folosit de Aviary pentru a-şi prezenta integrarea în Google Apps. Sunt curios ce alte webaplicaţii (gratuite) vor mai apare.

Digital Inspiration are deja câteva recomandări. Şi acolo am văzut clipul Box.net. Folosesc Box.net (serviciul gratuit) de câţiva ani şi e foarte bun. Păcat că pentru Google Apps nu au decât versiune comercială. Iată oricum clipul.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Cosmin spune:

    Ce alte aplciati din Google Apps Marketplace mai folosesti si ne recomanzi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *