Oferte CEL.ro: Notebook HP Mini 110-1160EA N270


Poate vă amintiţi că în decembrie 2008 spuneam Mulţumesc, Moş Net, pentru că participările la concursurile din acea lună îmi adusese – de pe un blog de limbă engleză a unui indian – un HP Mini 1000. Cu ceva emoţii am primit după câteva luni calculatorul şi funcţionează perfect şi astăzi. De fapt îl foloseşte Oana (soţia). Este evident mai uşor de transportat (în special pentru doamne) şi pentru scris texte şi navigat pe internet este perfect. De-a lungul timpului l-am purtat cu noi în special în ieşiri (prin ţară sau străinătate) din aceleaşi considerente: pentru scris texte şi web e ideal.

imagine

Evident, din decembrie 2008 lucrurile s-au mai schimbat. Minilaptopul nostru are 60GB (ce puţin, nu?) pe când Notebook HP Mini 110-1160EA N270 pe care vi-l prezint acum de la CEL.ro are… 250GB. În plus acesta vine cu Windows 7… ediţia Starter. Vine cu un procesor Intel Atom cu frecvenţa de 1.6GHz. Harddiskul SATA e de 250GB, după cum spuneam, iar memoria RAM este de 1GB (nici nu duce mai mult). Chipsetul video este Intel GMA 950, cu diagonala LCD-ului de 10.1 şi rezoluţia optimă de 1024×600. Merge la reţea, inclusiv wireless, iar porturile disponibile sunt: 3 x USB 2.0, 1 x VGA, 1 x RJ45, 1 x Headphones-out şi 1 x Mic-in. Cântăreşte doar 1,17kg, iar dimensiunile lui în milimetri sunt 261.5 x 172 x 26.3/32.7. La CEL.ro îl găsiţi pentru 1.593 de lei.

După cum vă daţi seama şi din captură, e o… ediţie pentru… ele. (Cel pe care îl am eu e 100% negru, dar e o ediţie mai veche. Şi ceea ce îmi lipseşte cel mai mult, dar este la cel prezentat mai sus, este portul VGA.) Un review la clasa HP Mini 100 găsiţi aici. Eu doar aş vrea să subliniez, pentru cine chiar nu ştie, că minilaptopurile (netbookurile) nu trebuie privite comparativ cu laptopurile. Memoria e mai mică, adesea şi harddiskul, lipseşte unitatea de CD şi altele, dar aceasta tocmai pentru ca la sfârşit să iasă un calculator mai mic, cu consum energetic mai mic, cât mai bun pentru cei care doresc mobilitate. Nu se compară să duci în mână un minilaptop sau un laptop. Minilaptopul e cam ca o carte. Cred că încă pentru cei mai mulţi aşa ceva e un lux. Pentru cine şi-l permite (pe lângă un laptop sau desktop puternic) e un ajutor de nădejde.

PS: în baza înţelegerii cu CEL.ro revenim la prezentarea periodică a unora dintre ofertele lor speciale.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *