Magic Match Adventures: aventuri în lumea Imp


Vă era dor de un (fel de) match 3? Spun "un fel de" pentru că în Magic Match Adventures folosim unul dintre mai multele stiluri de a face formaţii de câte trei din piesele de pe tabla de joc: tragem cu mouse-ul peste piesele de acelaşi fel, încercând să facem un lanţ cât mai lung în orice direcţie (deci nu trebuie să fie doar pe orizontală sau verticală). Este al treilea joc din seria Magic Match, în care ne întâlnim cu simpatica populaţie imp – un fel de pitici-spiriduşi, având şi trăsături de animale -, ce trăieşte într-o lume cu mai multe tărâmuri, primul dintre ele fiind Arcania. Când forţa răului le joacă feste, punând beţe în roate la pregătirile pentru o mare sărbătoare, intervenim noi pregătind vrăji pe tărâmul magic pentru a repara răul produs.

imagine imagine

Astfel, povestea – puteţi şi să săriţi peste ea, dar e simpatică – se construieşte pe măsură ce jucăm. Nu vom vedea o hartă cu punctele care marchează diferitele nivele, ci o imagine cu tărâmul pe care ne aflăm, şi simpaticii noştri prieteni făcându-şi fiecare treaba. Unul de exemplu trebuie să ducă peşti, dar vrăjitorul rău îi strică barca; după ce o reparăm, îi duce la "debarcader", dar se strică acesta; mai apoi se strică diferite maşinării, doi tăietori de lemne sunt transformaţi în trunchiuri de copaci, şi noi intervenim, participând astfel alături de ei la activităţile lor, şi primind răsplată câte un bonus. Partea de match 3 intervine pe tărâmul magic, unde trebuie să adunăm un anumit număr din mai multe feluri de ingrediente, pentru a pregăti vraja. Când am strâns de exemplu numărul cerut de flori de nufăr, apare pe tabla de joc o sticluţă roşie pe care o putem grupa cu oricare alte două piese de acelaşi fel, şi astfel ajunge în căldarea în care se pregăteşte vraja.

imagine imagine imagine

Bonus-urile le putem folosi la nevoie, când găsim mai greu formaţiuni cu piesele dorite pe tabla de joc. Fundalul pieselor este albastru sau verde la început, dar spre deosebire de alte jocuri, nu trebuie să le schimbăm la toate culoarea ca să terminăm nivelul. Ne este util însă să culegem cât mai multe dintre ele, căci bonus-urile consumă mană albastră sau verde atunci când le folosim. Avem monede pe care le putem include în orice formaţie, piese îngheţate cu care va trebui să facem de două ori formaţii ca să le putem lua; lemne sau pietre sub care trebuie să luăm piese ca să dispară şi ele… De la un nivel la altul avem tot mai multe piese de adunat; de la un tărâm la altul diferă felul pieselor şi fundalul din spatele tablei de joc. Înainte de a părăsi fiecare tărâm, ne vom întrece cu vrăjitorul rău, făcând pe rând formaţii până când unul dintre noi culege primul piesele necesare. Jocul nu este cu vieţi, aşa că dacă nu ne-am încadrat în timpul dat pentru un nivel sau am pierdut un duel, reluăm numai de acolo. Sunt 33 de nivele de-a lungul cărora înaintăm în rang ca vrăjitori şi câştigăm diferite trofee. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. denis spune:

    Este un joc foarte tare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *