Blogger.com: gata cu temele plictisitoare


Nu ştiu Dvs ce credeţi, dar eu am găsit cam plictisitoare temele puse la dispoziţie de Blogger. Cu ceva străduinţă puteai să te evidenţiezi, dar 90% dintre blogurile găzduite de serviciul Google par trase la xerox. Lucrurile se schimbă însă de astăzi. Se pot schimba de fapt, pentru că evident ţine de modul în care vor răspunde bloggerii ce folosesc Blogger.com. Eu unul nu folosesc acest serviciu. Mi-am găsit însă un blog de test mai vechi şi vedeţi mai jos cum din doar câteva clickuri l-am făcut să arate mult, mult mai bine. Iar posibilităţile sunt… huh… incredibile. Jos pălăria în faţa acestui pas extraordinar făcut de Google. WordPress ar avea mult de învăţat de aici.

 imagine

Anunţul oficial ne spune că au sosit (doar dacă mergeţi aici) în esenţă 15 teme şabloane noi, grupate în patru “familii”: Simple, Picture Window, Awesome Inc. şi Watermark. Eu mai sus am mers pe Picture Window şi deodată situl a arătat mai luminos… plus un frumos efect de transparenţă.

imagine

Se poate alege un alt fundal. Sunt câteva zeci (sute – spune Google) puse la dispoziţie, pe categorii, via iStockphoto. Da, sunt gratuite pentru cei ce folosesc Blogger.com.

imagine

La unele şabloane se poate schimba culoarea foarte uşor, după gust.

imagine imagine

Este incredibilă şi puterea de a aranja elementele pe pagină cum doreşti: fără nici o coloană, cu 1, 2 sau 3 coloane; toate pe o parte; una pe o parte, alta pe cealaltă… Puteţi şi regla lăţimea fiecărei “componente” din design. Puteţi avea astfel un design lat sau îngust, după cum doriţi sau după ce elemente veţi folosi în barele laterale.

imagine

Iar la final reglări foarte fine pentru culorile textului, fundalului, titlurilor şi ale celorlalte elemente din şablon. Dacă vreţi şi mai mult, reveniţi în back-end-ul clasic Blogger şi umblaţi direct pe codul HTML şi CSS.

imagine

Închei cu clipul de prezentare a noutăţii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Destul de frumoase temele, e una din putinele imbunatatiri (observabile) pe care le face Google pentru Blogger.

  2. Francisc spune:

    Frumos. Deja ma gandeam sa trec pe WordPress ca nu puteam sa modific o tema cum vroiam eu.

  3. Gherman Ioachim spune:

    Mersi de articol. M-a ajutat foarte mult la schimbarea blogului meu. Ar fi super daca ai face o sectiune pentru Blogger.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *