MusicBee: organizează şi ascultă


MusicBee face parte din familia programelor care sunt mai mult decât playere: ele permit să îţi organizezi arhiva mai mare sau mai mică de muzică de pe calculator. Mie unuia îmi aminteşte de Media Monkey, un program despre care am scris pe CNet.ro în 2004 (hehe… unii vă uitaţi poate uimiţi… da, nu sunteţi pe un sit de ieri… prin aprilie 2004 pe CNet.ro apărea un Buletin IT devenit apoi blogul pe care îl citiţi astăzi… istorie nu glumă!). Am aflat despre MusicBee dintr-un loc de unde de regulă aflu noutăţile despre Google: blogul GoogleOperatingSystem. Dacă Ionuţ s-a abătut de la linia Google m-am gândit că merită.

imagine

Şi într-adevăr este un program plăcut. Nu foarte şlefuit, nu cel mai arătos, dar categoric util. De exemplu folosind internetul poate să descarce coperţile de albume, dar, mai mult, şi să completeze informaţiile despre piese, de la solist, album, gen şi până la versuri – dacă doriţi. Când ai multă muzică cel mai util la un astfel de program este căutarea. Scrii câteva litere şi găseşti imediat solistul, piesa sau albumul dorit. Poţi asculta piesele de cinci stele (la care tu le-ai dat tu stelele), după gen (pop, classical…) sau o selecţie de piese după starea ta (mood). Poţi asculta liste existente sau defini propriile liste.

imagine

Nu lipsesc funcţiile foarte evidente, precum ascultare în ordine sau aleator; player minimalist sau normal; vizualizator dacă vrei să laşi muzica să meargă în timp ce în camera ta e discotecă 🙂 . Dacă veţi săpa prin el veţi descoperi şi alte facilităţi. Sau poate preferaţi pagina Features de pe situl aplicaţiei. Puteţi descărca programul de aici (aproape 18MB).

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 3,67 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Florin spune:

    Cam aceleasi lucruri le face si Winamp…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *