ImgBurn: un editor de compilaţii mai bun


Recent (16 martie) ImgBurn a ajuns la versiunea 2.5.1. Puteţi citi aici ce e nou. Lista e lungă, dar de reţinut e că editorul pentru compilaţii e cam cum ne-am aştepta să fie (după modelul celorlalte programe de “ars” CD-uri şi DVD-uri). Problema e că îl ţin tot ascuns. Trebuie, după ce aţi mers pe Scrie Fişiere/Dosare pe Disc, să daţi un click aşa cum vedeţi în captura de mai jos (fereastra din spate). Dacă ţineţi mouse-ul deasupra veţi citi Comută la Configurarea Avansată a Discurilor. După click fereastra va arăta ca mai jos – cea de deasupra. Click acum pe Deschide Editorul Compilaţiilor.

imagine

Şi veţi ajunge la ceva ca mai jos. Da, partea de sus (cu calculatorul, cu harddiskul local) lipsea până acum. Cu versiunea 2.5.1 ImgBurn se îndepărtează şi mai mult de ceea ce părea a fi specializarea lui: “arderea” de imagini. Acum are o interfaţă ca mai oricare alt program de ars CD/DVD-uri. Puteţi trage de sus (calculatorul Dvs) jos (compilaţia de inscripţionat) cu mouse-ul şi grupa fişierele şi folderele aşa cum doriţi. Eu îl folosesc tot în special pentru arderea de imagini, dar poate voi extinde folosirea lui ImgBurn, în dauna la BurnAware.

imagine

Se mai spune că această versiune, 2.5.1, propune instalarea unei bare Ask.com… Eu nu am văzut (poate că la upgrade nu apare). Oricum, fiţi atenţi la instalare şi debifaţi ce nu vă interesează. Nu e cazul să ne supărăm pe producătorii programului. De ani de zile de exemplu CCleaner, un program excepţional, face ceva similar cu bara Yahoo. Cine nu e atent se poate trezi cu ceva în plus instalat, nedorit, dar pentru cine cască ochii la procesul de instalare nu va fi nimic impus cu forţa. Despre ImgBurn am scris prima oară aici, iar un screencast am publicat aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. dreptungeek spune:

    Singura mea găselniţă cu programul ăsta (altfel foarte agreabil) este că autorul a refuzat să includă o opţiune de multisession (cu alte cuvinte, ce ai scris o dată pe un disc, e bine scris – nu mai poţi scrie din nou). Presupun că nici versiunea nouă nu are opţiunea, nu?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *