myPortablePIM


Aşa după cum sunt sigur că aţi intuit şi din titlu şi din captură, myPortablePIM face parte din categoria PIM-urilor (Personal Information Manager), adică mai pe româneşte a agendelor multiple. Un astfel de program îţi permite în acelaşi timp să ai un calendar cu evenimente, dar şi o agendă cu adrese, telefoane, emailuri… Programul, fiind portabil, e numai bun de purtat pe o memorie USB: bagi stickul şi afli rapid telefonul lui X sau dacă eşti liber în ziua Z. Da, e puţin cam mare (aproape 40MB!!!) dar merită dacă ţinem cont că include foarte multe servicii. Practic slujeşte pe post de mai multe programe…

imagine

După cum spuneam principala funcţie ar fi de calendar. Putem adăuga evenimente, chiar şi repetitive, cu un titlu şi o descriere, ba chiar şi o locaţie, plus o iconiţă dacă vrem vizual să le identificăm mai uşor. Unui eveniment îi poate fi asociată o alarmă (iată deja o facilitate în plus). În fereastra de sus, dreapta (acoperit în mare parte) vedeţi alte două facilităţi importante: sarcini (de cumpărat ouă, hârtie, detergent şi un frigider) şi notiţe (orice notiţe, oricând aveţi ceva de notat şi vreţi un loc centralizat, ca să nu vă întrebaţi “vai, unde am scris?”).

În partea de jos, pe taburi/file, regăsim alte facilităţi. Reminder este pentru alarmele definite via calendar. Address book este pentru contacte. Vedeţi mai jos ce date pot fi trecute pentru o persoană, iar în dreapta observaţi literele: apeşi pe A şi ai automat doar contactele ce încep cu A. Notes e pentru note mai elaborate, inclusiv cu formatări de text. Rss e evident pentru fluxuri RSS (în testul meu nu s-a descurcat prea bine cu UTF-8). Launcher e un lansator rapid pentru fişiere, aplicaţii şi adrese web. GMail e pentru verificarea periodică a unui cont GMail (cu notificare când au sosit emailuri noi). În fine, Weather e desigur pentru afişarea informaţiilor meteo.

imagine

Personal interfeţele Java nu prea îmi plac (excepţie JDownloader). Dacă puteţi trece peste partea vizuală (apropo: are mai multe teme/interfeţe/scheme) şi facilităţile puse la dispoziţie vă acoperă nevoile, atunci mă bucur să vă fi prezentat acest program.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Marian Pavelescu spune:

  Buna ziua
  Folosesc EssentialPIM Portable (http://www.essentialpim.com/), care are cam aceleasi facilitati.
  Vreau insa, domnule Capan, sa va multumesc pentru eforturile de informare pe care le faceti, datorita carora citesc zilnic CNET.ro
  Va doresc multa sanatate!

 2. radu.capan spune:

  1. Cu plăcere.
  2. Da, EssentialPIM este excelent. Arată şi mai bine.

 3. mihai spune:

  Doresc sa-mi exprim din nou bucuria faptului ca citesc zilnic acest sit, si gasesc intotdeauna lucruri utile si bine prezentate. Sanatate si bucurie domnule Radu!

 4. jürgen.toth spune:

  Tot portabil poate fi utilizat şi Kalenderchen: http://www.kalenderchen.de/download.php


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *