Sylpheed: client de poştă electronică


Într-o vreme (acum mulţi-mulţi ani) eram topit fără Outlook Express. Având conexiune dial-up preferam desigur să folosesc un program care descarcă emailurile şi mă lasă să le citesc offline, să răspund şi să compun offline. O perioadă am mai folosit Thunderbird-ul, dar în final am renunţat: cu internet non-stop şi cu GMail depozitând 7GB de emailuri la ce bun un program pentru poşta electronică? Mai ales că GMail ştie să îţi salveze offline ultimele emailuri. Bun. Şi totuşi… Sunt situaţii când un astfel de program poate fi util. Poate că serviciul vă scoate des din online? Şi totuşi şi în astfel de ocazii vreţi să puteţi consulta emailurile Dvs?

imagine

Sylpheed este un client de email complex ca funcţiuni, acoperind cam tot ce ai nevoie… mai puţin un lucru. Marele lui minus e că nu e tocmai prietenos cu emailurile HTML (adică nu plain text, ci emailurile care conţin formatări ale textului, adesea şi imagini inline). Implicit Sylpheed arată doar partea text (plain text), dar aceasta nu înseamnă că nu puteţi citi un email cu diverse formatări… mergeţi în tabul Ataşamente, unde îl veţi găsi ca HTML, dublu click pe el şi se va deschide în navigatorul Dvs implicit. E puţin ciudat, dar grosul corespondenţei unui utilizator obişnuit este text, nu? În plus ataşamentele sunt tratate obişnuit.

imagine

Dincolo de acest inconvenient – mai mic sau mai mare, după nevoile fiecăruia – programului nu i se pot reproşa prea multe. Poţi avea multiple conturi (POP3, IMAP4rev1, SMTP, NNTP…), defini reguli de filtrare, există un mecanism anti-spam, evident suport pentru semnături şi altele aşteptate de la un client de email. Vă invit să vedeţi din situl programului paginile Features şi Screenshots. Era să uit: programul are interfaţă şi în limba română! De la pagina de Download puteţi să îl descărcaţi ca arhivă ZIP (deci nimic de instalat). Puteţi deci să îl depozitaţi pe o memorie USB: aveţi grijă atunci la prima lansare să îi spuneţi să depoziteze fişierele pe USB, nu pe calculator. Astfel veţi putea avea şi emailurile Dvs, şi clientul de poştă electronică, oriunde mergeţi!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 3,67 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    O alternativă este dată de programul MailStore. Versiunea portabilă este afişată ca beta (încă în dezvoltare), dar pe stickul meu a funcţionat întotdeauna perfect. Ea poate fi descărcată de aici:
    http://www.mailstore.com/en/mailstore-lab.aspx

  2. jürgen.toth spune:

    Un alt program de backup al conturilor de mail (inclusiv conţinut) este KLS Mail Backup: http://www.kls-soft.com/klsmailbackup/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *