365psd + MediaLoot


“Adobe a hotărât ca versiunile de Photoshop CS4 şi CS5 distribuite în România vor salva fişierele în format .pdl, nu .psd ca până acum!” Aşa suna un banc primit de la unul dintre cititori acum mai multe luni, când electoralele erau subiectul zilei (de fapt imediat după). Şi totuşi astăzi vă propun 365psd.com (nu 365pdl), un sit mic, micuţ, atât de mic încât dacă porniţi cu expectanţe mari veţi fi dezamăgit. Ideea e simplă: câte un fişier .psd gratuit în fiecare zi. Până acum sunt aproape 30. Sunt mărunţişuri dar se porneşte de la premisa: dacă eu tot am muncit de ce să nu pun public să fie şi altora de folos?

imagine

Veţi găsi astfel tot felul de meniuri, butoane, interfeţe, iconiţe… pe care le primiţi ca arhivă ce conţine fişierul .psd. Şi care e avantajul? Dacă folosiţi Adobe Photoshop ştiţi: fişierul va conţine toate straturile, separate, ceea ce vă permite să editaţi texte, să schimbaţi culori, să rearanjaţi elemente. Şi ca să nu recomand aşa ceva de… mărunt… mai completez cu un sit: MediaLoot. Ideea? De ce să plăteşti în n locuri pentru resurse de design în loc să ai unul singur, cu o taxă unică pentru toate materialele? Mda… costă, dar e mai ieftin în sistemul propus. Şi pe măsură ce situl va creşte (e de asemenea tinerel… nu de mult timp lansat) va deveni valoros. Partea bună e că din când în când dau unele lucruri gratuit pe partea de blog (de fapt o parte, un procent, din ceea ce dau comercial). Astfel zilele trecute eu mi-am descărcat un pachet cu 30+ High-Resolution Bokeh Backgrounds (îmi trebuia la un proiect), iar acum o lună au dat (şi mai dau) Incredibly Detailed 3D Icon Set (jumătate din setul original).

imagine

Sunt două situri simpatice, care cu trecerea timpului pot deveni tot mai utile. Dacă sunteţi de acord puneţi un semn de carte.

PS: Hai să fie şi un al treilea, care mi-a plăcut şi cred că poate să vă fie util – DesignLovr.com.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *