Viewer-ul Docstoc poate fi configurat


Despre Docstoc am scris în 2007, când era încă tinerel. De atunci nimic… Dar situl îşi are probabil publicul lui şi între români. Pentru cine nu ştie, acest sit (ca Scribd, Issuu ş.a.) permite publicarea online de fişiere pdf, doc, docx, xls, xlsx, ppt, pptx, pps, ppsx, rtf şi txt, care pot fi apoi inserate (embed) în situri/bloguri. Mai mult, Docstoc permite şi vinderea de fişiere, dar probabil aceasta nu interesează pe prea mulţi. Dacă mă opresc astăzi la acest sit este pentru că în urmă cu câteva zile Docstoc a făcut un pas înaintea siturilor similare oferind posibilitatea configurării (destul de) detaliate a viewer-ului. Este vorba, forţând limba română, de brand-uirea vizualizatorului.

imagine 

După cum vedeţi în captura de mai sus, poţi să încarci o imagine ca logo (să fie de 120×33 pixeli), să alegi culorile, inclusiv ale butoanelor şi linkurilor. Pentru a vă configura viewer-ul mergeţi aici. Cu Submit stilul astfel configurat va fi aplicat documentelor pe care le înseraţi (embed) în propriul sit. Un exemplu mai jos (după ce am schimbat tema, de aceea nu arată ca mai sus).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. lucian spune:

    Uneori sint utile saiturile astea desi nu se compara cu Windows Live SkyDrive sau Google Docs. Dar ce te faci cind, din senin, gasesti portiuni din saitul propriu puse pe Scribd fara acordul tau? Cererea de takedown (dmca) pusa la dispozitie de Scribd nu stiu daca functioneaza!

  2. lucian spune:

    Am rezolvat cu Scribd! Am primit raspuns de la ei iar materialul in discutie a fost eliminat din saitul lor! Deci cererea de takedown functioneaza! Raspunsul mi-a venit dupa 2 zile!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *