Windows Live Wave 4 – cumva disponibil


Pachetul Windows Live e bun (cu Windows Live Writer chiar foarte bun), dar progresează cam încet. De multe luni tot citesc pe ici pe colo cum că noua versiune (noul val) va include interfaţa cu file/taburi din MS Office 2007 (ştiu, unii o urăsc… eu nu), dar nimic concret. Şi încă nimic concret. Doar că pe ThePirateBay.org a apărut Windows Live Wave 4 (căutaţi chiar aşa şi veţi găsi). Acum eu nu vă pot recomanda să instalaţi ceva via ThePirateBay şi mai ales un “leak” neoficial. Vă pot spune însă experienţa mea. Dacă eu am optat să instalez această versiune “scăpată” este pentru că sunt foarte curios 🙂 . De fapt acum scriu din Windows Live Writer Beta 2010 Build 15.2.2583.119.

imagine

Bun. La instalare vedeţi ceva ca mai sus. Eu pentru moment am ales să debifez instalarea la orice ar fi fost nou pentru mine (deşi Sync poate că m-ar interesa… doar că pare a fi între computere şi nu sincronizare on the cloud). Aşa că mi s-au actualizat aplicaţia pentru email (Mail), pentru blogging (Writer), pentru imagini (Photo Gallery) şi filme (Movie Maker). Iar acum să vedem Writer-ul. E mult schimbat. Partea mai proastă este că s-a dus limba română, inclusiv pentru verificarea ortografică. Dacă v-aţi bazat pe aşa ceva mai bine aşteptaţi să apară valul oficial. S-au schimbat şi combinaţiile de taste, ceea ce înseamnă că trebuie să mi le reaşez în minte. Acum în sfârşit CTRL-E centrează textul (şi celelalte combinaţii specifice MS Word), dar aceasta înseamnă că CTRL-L nu mai inserează o imagine. Au pus în schimb CTRL-J (de ce nu au putut fi consecvenţi până la capăt şi să lase această scurtătură pentru aliniere justify???). Dar să vedem interfaţa. Prima filă, Home, e şi cea mai încărcată.

imagine

Mai jos vedeţi filele Insert şi Blog Account.

imagine

imagine

Ca în MS Word, când ai activ de exemplu o imagine (sau un tabel şi altele) îţi apare un tab nou cu funcţiuni specifice. (Ele înlocuiesc sidebar-urile anterioare.) Vedeţi mai jos câte operaţii se pot face acum pe o imagine inserată în WLW.

imagine

În mod cert noul Writer vine cu mult mai multe instrumente care face mai uşoară viaţa bloggerilor. Pentru moment însă simt o doză de frustrare pentru că unele dintre obiceiurile împământenite cu această aplicaţie trebuie să mi le schimb (scurtături, meniuri), dar după ce trec de această etapă cred că valul 4 îmi va place chiar mult. Sper varianta oficială să nu mai întârzie mult.

PS: apropo de varianta de torrent – se pare că pentru Messenger e nevoie de un crack suplimentar (acest beta pare a fi doar pentru membri Microsoft); nu am să vă conduc spre el, dar vă pot spune că pe ThePirateBay găsiţi… totul necesar.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Stamorello spune:

  Chiar acum descarc aceasta versiune. Pare destul de buna, din ceea ce am vazut in articolul scris de tine, astept sa scriu noul din Windows Live Writer si apoi sa apara si versiunea oficiala. Cred ca o sa fie unul dintre cele mai bune produse gratuite scoase de cei de la Microsoft…

 2. Stamorello spune:

  Se pare ca are o „hiba” acest pachet de instalare. Imi arata ca va updata si aplicatia Windows Live Mail si nici macar nu o am instalata pe PC.
  Desi vreau neaparat sa vad cum se comporta acest pachet de programe, sunt nevoit sa astept varinta finala, cand poate se va repara treaba asta si va aparea fara aceasta greseala. Si apoi mai e si treaba cu interfata in limba romana…

 3. radu.capan spune:

  După câteva zile de utilizare am început să mă obişnuiesc. Abia aştept valul 4 final.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *