De la Google: liste de semne de carte


Căutând pe Google aţi sesizat probabil steluţele ce apar în dreptul rezultatelor. Dar aproape sigur nu le-aţi folosit. Poate nici nu v-aţi întrebat la ce folosesc. Ei bine, sunt o modalitate de a adăuga rapid un semn de carte (bookmark) pentru o anumită adresă web. Este vorba de alte bookmarks decât cele pe care Chrome le salvează în Google Docs (facilitate excelentă, mai ales când lucrezi pe două calculatoare, sau doar pe unul – dar cu mai multe sisteme de operare). De ce două sisteme pentru semnele de carte? Nu ştiu. O unificare ar fi fost mai utilă, şi probabil că va veni. Bun: unde se regăsesc aceste semne de carte? La Google.com/bookmarks.

imagine

Iniţial am crezut că e vorba de ceva nou, dar când am deschis linkul am regăsit vreo 10-20 semne de carte ce aveau ca dată 2008. Înseamnă că le-am adăugat atunci şi apoi am uitat. Bravo mie, bravo Google pentru un serviciu aşa… memorabil. Dar s-ar putea Google să se ocupe acum mai serios de serviciul pentru semne de carte… Cel puţin aşa se pare după descoperirea de către Ionuţ a unei facilităţi recent introduse: liste pentru/cu semne de carte. Dar să mai rămânem puţin la semnele de carte: pentru a adăuga unul găsiţi aici un bookmarklet; sau puteţi din interfaţa Google Bookmarks, de la Add bookmark.

imagine

Ce sunt listele de semne de carte? O idee care nu va prinde poate la prea mulţi pentru că vine din categoria nevoilor pe care nu am simţit (până acum) că le-am avea. Aţi dorit vreodată să împărtăşiţi cu prietenii liste de semne de carte? Dacă da, Google vă uşurează procesul. Bifezi pe care le vrei, creezi o listă nouă şi poţi eventual să o împărtăşeşti unor prieteni, care vor putea comenta legat de ce există, dar şi adăuga conţinut nou. Mai multe explică următorul clip.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. lucian spune:

    Bună facilitate, totuși mai sînt și alte opțiuni viabile: Delicious, Opera Bookmark (pt. cei cu Opera), Microsoft. Cel mai bine este să nu-ți pui toate ouăle într-un singur coș, nu?! 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *