Teme cadru în WordPress


O temă cadru (theme framework) este o temă gândită astfel încât să fie o bază flexibilă ce să servească pe post de temă-părinte pentru construirea de teme-copii (teme derivate). Folosirea de teme cadru poate să uşureze dezvoltarea unei teme reducând volumul de muncă necesar pentru crearea cadrului ei general. În plus elimină nevoia cunoştinţelor de programare. Cam aşa prezintă în mare WordPress, aici, conceptul de teme cadru. Şi imediat după "definiţie" sunt sugerate câteva: Atahualpa; The Buffet Framework; Carrington; Hybrid; Sandbox; Thematic; WP Framework. Acestea sunt cele mai faimoase, dar nu sunt toate – evident.

imagine

În ultimele săptămâni am văzut câteva liste cu astfel de teme cadru şi m-am gândit să le reunesc pentru cei interesaţi. Atenţie: ele de regulă după instalare arată… plictisitor… sec… banal. Nu toate. Dar ideea lor este să fie un punct de plecare şi de aceea sunt intenţionat foarte simple, astfel ca Dvs să puteţi, doar via CSS cel mai adesea, să daţi culoare şi efecte speciale. O temă cadru puternică vă permite să jonglaţi cu uşurinţă cu numărul coloanelor, chiar şi cu amplasarea părţilor componente… dar nu e întotdeauna aşa. În plus am constatat că sunt unele teme cadru pornite, iar apoi abandonate undeva pe drum (neactualizate de mai bine de o jumătate de an).

Probabil ca să vă orientaţi între ele aţi dori şi o comparaţie între diversele opţiuni. Un articol veeechi, dar poate fi util, a apărut în aprilie 2009 pe WPtavern.com: Comparisons Between Most Popular Theme Frameworks. Nu chiar aşa vechi (totuşi din decembrie 2009), este A Comparison of 6 Popular WordPress Frameworks de pe ProBlogDesign.com.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Un punct de plecare pentru o temă WP proprie poate fi tema cadru PressWork oferită aici: http://presswork.me/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *