Preluând din RSS-uri (II)


În preluând din RSS-uri de acum câteva săptămâni am scris despre MagpieRSS. Spuneam atunci că produsul pare cam abandonat. Aceasta a făcut ca WordPress, de exemplu, să treacă de la MagpieRSS la SimplePie (care explică destul de convingător why would I use SimplePie over something else?) Un argument e că totul e inclus într-un singur fişier (nu patru, ca la MagpieRSS), apoi că face "curăţirea" de coduri nedorite şi altele, inclusiv că se actualizează mai des. Ei bine, din toamna anului trecut şi acest proiect a fost abandonat. Sunt curios spre ce se va îndrepta WordPress acum.

imagine

Pentru moment SimplePie are avantaj în faţa lui MagpieRSS, aşa că nu e inutil să vi-l prezint. Şi vom vedea desigur cel mai banal exemplu: având un feed (un flux RSS), să preluăm ultimele articole (titlurile şi legăturile). Să reţinem că SimplePie este specializat pentru RSS (cu variaţiile lui), dar nu e bun generic pentru XML-uri. Dacă ne interesează pentru feed-uri atunci din doar câteva linii se rezolvă totul! Exemplul de mai jos îl puteţi vedea în acţiune aici. Nu vă place simplitatea codului? Doar şapte linii de cod?!

[PHP]require ‘simplepie.inc’;
$feed = new SimplePie(‘http://feeds.feedburner.com/cnetro’);
echo "<h1>".$feed->get_title()."</h1>";
echo "<ul>";
foreach ($feed->get_items(0,15) as $item)
echo "<li><a href=’".$item->get_permalink()."’>".$item->get_title()."</a></li>";
echo "</ul>";[/PHP]

Vă recomand să vedeţi documentaţia pentru mai multe informaţii. Într-un următor articol vom vedea un exemplu mai complex cu SimplePie. Ce păcat că a fost abandonat!!! 🙁 Ştiţi un proiect similar care să fie şi bun şi întreţinut în 2010?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *