Un editor PHP specializat pentru WordPress, Drupal, Joomla…


Nici nu ştiu cum să pun accentul pe acest program. În sine CodeLobster PHP Edition e un editor PHP şi HTML bun(icel), care ar putea să placă unora. Şi e gratuit! Pe de altă parte, include – contra cost!!! – pluginuri special pentru platforme gen WordPress, Drupal sau Joomla, dar şi pentru biblioteci JavaScript gen jQuery. Să o luăm cu ce e gratis şi de interes mai larg. Dacă lucraţi frecvent cu PHP programul acesta include facilităţi de bază precum autocompletarea codului, colorarea sintaxei (inclusiv pentru CSS şi JavaScript), debugger (se pare că doar în combinaţie cu Apache… eu cu IIS nu am putut testa), "colapsarea" codului, regăsirea rapidă a tagurilor sau simbolurilor în pereche ş.a.

imagine

Programatorii se vor bucura să vadă că au acces rapid la funcţii şi variabile (inclusiv prin autocompletare), dar şi că, dacă folosesc MySQL, pot când scriu o interogare să aibă prin autocompletare acces rapid la tabele şi câmpuri. Dacă vreţi să vedeţi mai multe urmaţi ce vă interesează din următoarea enumerare: HTML editing, HTML code inspector, CSS editing, JavaScript editing, PHP editing, PHP debugger şi SQL autocomplete.

imagine

Acum să ne oprim la pluginurile care din păcate sunt chiar scumpe (circa 30 de euro fiecare!). Iniţial vă puteţi bucura de toate pentru 30 de zile (aceasta e partea de trial, pentru că, repet, aplicaţia în sine, editorul PHP, e gratuit, doar că cere înregistrarea, cu un email). Pe lângă că veţi avea un index al funcţiilor specifice CMS-urilor amintite, veţi avea acces şi la facilităţi de autocompletare pentru aceste funcţii. La WordPress există şi nişte facilităţi excepţionale pentru editarea temelor. Mai multe urmând linkurile pentru WordPress, Drupal şi Joomla (facilităţile diferă de la CMS la CMS).

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *