Mashpedia: informaţii agregate


Era o vreme când web-ul înseamna în principal text (şi câteva gif-uri animate). Astăzi când vrei să te documentezi despre un subiect nu mai ajunge doar Wikipedia (care, să nu se înţeleagă greşit, oferă mult text dar adesea chiar şi imagini). Astăzi ai şi YouTube-ul, căutarea Google şi Flickr de imagini, Digg, Twitter şi atâtea alte locuri unde poţi să afli alte informaţii despre o anumită temă. Astfel nu miră pe nimeni că din când în când apare câte un proiect ce nu oferă nimic original, doar reuneşte diverse (re)surse existente. Aşa face şi Mashpedia, care se autointitulează  cu mândrie “the real-time encyclopedia”. Dacă vreţi să începeţi de undeva vedeţi Easter, Louvre sau Bon Jovi.

imagine

Captura de mai jos nu cuprinde toată pagina, cu toate “ingredientele” ei. Dar esenţialul se vede: în coloana principală se începe cu o primă parte din informaţiile existente pe Wikipedia. Apoi vin imagini de pe Flickr, rezultatele căutării prin ştiri şi bloguri, cărţi, căutare pe net şi jos de tot poţi adăuga comentariile tale. În bara din dreapta avem clipuri YouTube, ce se vorbeşte despre acel topic pe Twitter, respectiv ce materiale au fost semnalate pe Digg. Un melanj interesant… dar nu aş paria că e şi foarte practic. Dar aceasta veţi decide Dvs. Cât timp nu e îngropată sub reclame, iniţiativa e lăudabilă.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Florin spune:

    Cred ca e cam inutila… De exemplu, am cautat easter si singurele chestii care aveau legatura directa cu ce am cautat erau articolul de pe Wikipedia si pozele via Flickr, in rest erau cam pe dinafara.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *