Direct Folders


Direct Folders este un program inteligent, pe a cărui variantă comercială aş fi dat bani… dacă ar fi fost 5usd. Dar 15euro nici gând! Are însă o variantă gratuită pe care v-o prezint în continuare. Mai întâi obiectivul: cu toţii avem nişte foldere pe care le accesăm mai des. Nu vă enervează să navigaţi din n clickuri până la ele? Pentru astfel de probleme au apărut tot felul de programe care fac navigarea mai rapidă. Îmi menţin recomandarea pentru FileBox eXtender, dar cu observaţia că autorii au abandonat de mult timp dezvoltarea/actualizarea lui (merge însă şi sub Windows 7). Cât priveşte Direct Folders, merge pe o altă cale.

imagine

Programul nu adaugă iconiţe în fereastra de Open/Save, ci are un meniu ce se poate activa cu (dublu) click cu butonul de mijloc al mouse-ului, sau dintr-o combinaţie de taste (vedeţi captura de mai jos, dreapta).  Atunci apare un meniu ca cel vizibil în captura de sus, din care putem alege directoarele pe care le-am definit… şi imediat boxa de dialog deschide acel director. Interesant e că pe lângă directoare putem adăuga şi fişiere, ceea ce face din Direct Folders şi un lansator de aplicaţii. Marele minus este că versiunea gratuită, pe lângă acel “Get Pro Version” afişat, nu permite gruparea elementelor în meniu. Deci merge doar dacă le pui una după alta… problematic dacă sunt foarte multe!

imagine

Pe lângă că afişează acest meniu ce te duce rapid la ce director sau fişier vrei, programul mai face şi alte lucruri. De exemplu poţi configura dimensiunea ferestrei de dialog Open/Save, care de regulă e prea mică. Mai mult, poţi seta ce mod de afişare să fie folosit (Thumbnails, Tiles, Icons, List, Details), şi după care să se facă ordonarea. Şi mai mult, în tabul Applications poţi seta aşa ceva per aplicaţie! De exemplu din Notepad să deschidă fişiere ca listă cu detalii ordonată descrescător după data modificării, pe când din Photoshop să îţi deschidă afişând thumbnail-urile ordonate alfabetic. Foarte bună aplicaţia şi sunt sigur că cei ce folosesc intens Explorerul şi diverse programe îi vor aprecia utilitatea. Versiunea comercială e chiar aur curat.

PS: Probabil aţi văzut că deasupra la fereastra Open/Save apare încă o fereastră. E utilă pentru navigare, dar mi-ar fi plăcut să poţi bifa undeva dacă să fie arătată sau nu. În fine, o demonstraţie vizuală pe care v-o recomand se găseşte aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Florian spune:

    Pe Windows 7 e cam inutil…

  2. radu.capan spune:

    Sau nu aţi înţeles bine ce face programul, sau ştiţi ceva trucuri în Windows 7 ce fac „inutil” programul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *