Kideos.com: YouTube pentru copii


De regulă înainte de culcare citesc copiilor o scurtă povestire sau împreună privim o carte cu desene şi informaţii enciclopedice (despre animale sau despre diferite domenii de activitate). Iată însă că ultima vizită a copiilor la bunici a atras după sine şi "obligaţia" să vizionăm câteodată pe net clipuri YouTube cu desene animate. Dacă aş fi început eu cu aşa ceva ar fi curs critici cu duiumul dar deh… la bunici totul este posibil 🙂 . În fine, după cum spuneam, câteodată mai las de la mine şi privim şi un scurt filmuleţ animat. Pentru aceasta nu mai apelez direct la oferta neîngrădită YouTube ci la un serviciu care preia şi oferă spre vizionare numai clipurile YouTube recomandate copiilor: Kideos.com.

imagine

Kideos.com este se pare un serviciu pornit din iniţiativa unor părinţi cu simţ de răspundere care doresc ca copii lor să vizioneze în siguranţă clipuri video. Acestea din urmă sunt alese de către un cerc restrâns de persoane şi împărţite pe categorii de vârstă (0-2 ani, 3-4 ani, 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani) şi teme variate (vezi aici o listă alfabetică). Navigarea pe site se orientează după aceste criterii. Fiecare clip este însoţit de informaţii gen număr de vizualizări, data la care a fost postat, etichete care permit o căutare avansată, posibilitatea de a fi adăugat într-un playlist şi butoane de socializare.

Pentru vizionarea clipurilor nu este necesară înregistrarea. Totuşi aceasta poate fi utilă celor care doresc să îşi creeze şi să îşi salveze playlist-urile cu clipurile favorite. La înregistrare este cerută un nume de utilizator şi o adresă email validă, parola generată automat va fi trimisă prin email. După prima autentificare aceasta poate fi schimbată. Foarte interesant pentru părinţi poate fi faptul că la înregistrare sau la autentificare există o opţiune de deactivare a linkurilor externe, directe spre YouTube. Astfel copii nu pot accesa din greşeală şi alte clipuri. La final mai amintesc şi unele puncte critice: majoritatea clipurilor nu au nici o indicaţie pedagogică, unele clipuri conţin totuşi urme de violenţă şi agresivitate inutilă, o mulţime de clipuri au o pronunţată tentă comercială, fiind trailer-e pentru producţii Disney sau transmiţând mesaje publicitare (vezi deja celebrul clip Evian Roller Babies sau acest clip în sine drăguţ).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *