Crystal Cave: Lost Treasures


Crystal Cave: Lost Treasures este genul de joc pe care l-aş recomanda copiilor, dar sunt sigur că şi cei mai mari vor parcurge cu plăcere nivelurile avansate. Eşti introdus imediat în “acţiune”. Un avion paraşutează deasupra unei jungle o tânără (cum altfel?) care porneşte după cristale într-un labirint subteran. Ca gen, jocul e din familia boulder rush, adică al celor în care împingi bolovani şi treci prin nisip pentru a ajunge la cristalele mult dorite. Doar că evident jocul vine cu multe elemente noi, de la bombe şi acizi, până la elevatoare şi un fel de teleportatoare. Majoritatea elementelor sunt introduse în nivelurile de tutorial (scurte, dar de bază).

imagine imagine

În total sunt 5 capitole: 15 niveluri de iniţiere, 25 de niveluri uşoare în Egipt, 25 de niveluri uşoare în imperiul aztec, iar apoi 25 de niveluri avansate şi 25 de niveluri complicate (presupun deci că mai grele decât cele avansate). Partea frumoasă este că puteţi juca oricând, oricare nivel. Cu alte cuvinte nu sunteţi obligaţi să treceţi succesiv prin ele. Dacă vă blocaţi la unul apăsaţi X-ul din colţ şi alegeţi Next Level. Sau Quit pentru a alege un alt nivel. Sau Back pentru a merge la alt capitol. Ce mi-a plăcut la acest joc este că te pune să îţi gândeşti bine mutările. Un bolovan mers aiurea sau un cub de sticlă spart sunt exemple de acţiuni iremediabile (nu există undo, doar reluarea nivelului de la început). Nu există sistem de hint-uri (excepţie nivelurile de introducere) aşa că trebuie să vă descurcaţi singuri. Şi oricât de culmea pare, fiecare nivel are o rezolvare 🙂 .

imagine imagine imagine

Grafica e decentă (conform genului) şi cu o muzică potrivită. Cumva melodia scurtă de la finalul fiecărui nivel îmi aminteşte de Indiana Jones. Şi sunt sigur că nu e întâmplător. A! Să nu uit: există şi un editor de niveluri, aşa că îţi poţi face propriile niveluri ca să îţi încui prietenii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *