Iowa Pro: Flexibilitate maximă în WordPress


Anul trecut am scris despre Avenue: O suită de teme WP. Din păcate după doar o jumătate de an de la prezentare autorul suitei a retras pachetul de teme concentrându-se pe dezvoltarea unei singure teme reunind elementele principale ale suitei. Tema Iowa Pro este oferită şi poziţionată ca Premium-Template cu caracter comercial, tocmai pentru a sublinia valoarea ei (coduri curate în CSS, fără Java) şi volumul prelungit de lucru al unei singure persoane (peste 4 luni de timp liber sacrificat). Pentru cei care doresc să folosească tema în site-uri cu caracter comercial sunt stabilite preţuri fixe. Pentru uzul personal, necomercial tema este gratuită.

imagine

Tema este oferită spre descărcare doar pe site-ul autorului. Nu vă lăsaţi induşi în eroare de limba germană, tema suportă şi limba engleză, cu posibilitatea traducerii în alte limbi (fişierul .po este inclus în pachet). După activarea temei veţi descoperi în meniul Aspect un submeniu iowa Options care vă pune la dispoziţie o mulţime de setări. Este un adevărat centru de comandă care face din WordPress un Mini-CMS cu multiple facilităţi, din doar câteva clickuri şi bifări puteţi schimba aspectul site-ului (culoare, formă, imagini, iconiţe) fără a fi nevoie de introducerea unor coduri în fişierele PHP sau CSS. Autorul a folosit şi noua facilitate introdusă odată cu versiunea WP 2.8 (versiunea minimă suportată) de a utiliza widgeturi în mod repetat integrând nu mai puţin de 26 de widgeturi (Multi-Widgets) pentru o configurare cât mai amănunţită în cele cinci sidebar-uri predefinite. Flexibilitatea temei o exemplific cel mai bine cu următoarele capturi de imagini:

imagine

imagine

imagine

imagine

Setările personale sunt memorate într-un fişier options.css (necesită drepturi de scriere chmod 644) din subdirectorul styles. Pentru o bună configurare este nevoie ca serverul dvs. să suporte minimum versiunea PHP 5.0. O listă a tuturor facilităţilor este oferită aici. Personal folosesc tema de la apariţia ei pe două site-uri şi sunt foarte mulţumit. Prin traducerea ei în limba română (fişierele necesare pot fi descărcate de aici) am obţinut chiar o licenţă. Dacă temă vă place şi vă poate fi utilă într-un fel vă recomand să o descărcaţi cât mai repede căci autorul a lansat între timp o nouă versiune Iowa Pro v2 Beta reducând din complexitate şi introducând noi proprietăţi (de exemplu suport pentru JavaScript).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *