Wibiya Toolbar şi BloggyBits


Nu fac un mare secret din faptul că nu sunt mare fan şi participant în servicii de socializare gen Twitter, Facebook, LinkedIn. Totuşi uneori ele pot oferi anumite avantaje, mai ales pentru un webmaster: atragerea de noi vizitatori, posibilităţi rapide de comunicare, răspândirea în timp real a conţinutului unui site. Pentru aceasta se poate apela la diferite aplicaţii intermediare. Două dintre acestea doresc a vi le prezenta în continuare.

imagine

Wibiya este un serviciu care permite integrarea unor aplicaţii predefinite într-un toolbar (bară de navigare) care poate fi a afişat pe site-ul dvs (un exemplu concludent puteţi vizualiza direct pe site-ul serviciului). Pentru aceasta este nevoie de înregistrare cu o adresă de email validă. Crearea unui toolbar este simplă: pentru început se setează aplicaţiile favorite ca de exemplu Search (Căutare în site), iTranslation (Traducere), Latest Posts (afişarea ultimelor articole direct din toolbar), YouTube Video Gallery, Photo Gallery, Real Time Users (Statistici online), WebSite Chat, Twitter Dashboard, Facebook Fan Page, Share Menu ş.a, apoi se alege o temă vizuală, la final indicaţi platforma de hosting (WordPress, Blogger, Drupal etc.) şi obţineţi un cod pentru inserarea în site-ul propriu. Utilizatorii WP au la dispoziţie un plugin. Prin instalarea şi activarea pluginului este creat un submeniu Wibiya Configuration în care se bifează opţiunea de afişare şi se introduce ID-ul toolbar-ului creat. Foarte comod.

BloggyBits este o aplicaţie simplă cu un mod de utilizare foarte intuitiv. Sunt oferite şi suportate mai puţine servicii, însă nu necesită înregistrare. Din doar trei paşi (Choose, Configure şi Create) veţi avea la dispoziţie un cod care odată introdus în site-ul dvs. se comportă ca un widget flash preluând informaţiile în timp real.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Pentru cei interesaţi de crearea unui toolbar propriu fără a fi nevoie de vreun serviciu extern recomand următorul articol: http://www.pvmgarage.com/2009/12/nice-and-simple-toolbar-for-your-website-with-css3-and-jquery/

  2. jürgen.toth spune:

    Un toolbar social oferă si serviciul următor: http://turnsocial.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *